Reklam
Tarih : 2026-02-13 10:14:00

Yasaklı ''OnlyFans'' operasyonunda 300 milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu, OnlyFans ve diğer sosyal medya platformları üzerinden müstehcen içerik paylaşımı yapılarak gelir elde edildiğini tespit etti. Türkiye'de yasaklı olan OnlyFans platformuna VPN aracılığıyla girildiği, kullanıcıların sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla özel içeriklere yönlendirme sağladıkları belirlendi.

Şüphelilerin, sosyal medya üzerinden özendirici paylaşımlar yaparak takipçilerini ücretli içeriklere yönlendirdiği, içerik satışından elde edilen gelirleri taşınır ve taşınmaz mal, araç, bitcoin, altın ve banka hesapları üzerinden yatırım yaptıkları tespit edildi. Elde edilen veriler, suç gelirlerini aklama amacıyla oluşturulmuş profesyonel bir sistemin varlığını ortaya koydu.

Operasyon kapsamında İstanbul merkezli Adana, Ankara, Antalya, Edremit, Kocaeli Gölcük ve Samsun olmak üzere 8 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. 25 şahıs ve 2 şirkete yönelik uygulamada; 2 şirket, 10 taşınmaz, 14 araç ve diğer mal varlıklarına el konuldu. Şüphelilerin şirket sermaye piyasa değerlerinin yaklaşık 500 bin TL, taşınır ve taşınmaz mal varlıkları dahil toplam değerlerinin ise 300 milyon TL olduğu açıklandı.

Başsavcılık, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiğini, suç gelirlerinin ekonomik sisteme girişinin engellenmesi ve örgütsel yapının tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.