Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-26 09:47:45

İzmir'de İktisat Kongresi için çalışmalar sürüyor

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi paydaş buluşmaları kapsamında ağustos ayından bu yana çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf örgütlerinin katıldığı oturumlar yapıldı. 4 Kasım ve 17 Kasım tarihlerindeki çiftçi ve işçi buluşmalarında hazırlanan deklarasyonlar kamuoyuyla paylaşıldı. 1 Aralık’ta yapılacak sanayici, tüccar ve esnaf grubu buluşmasının ardından üçüncü deklarasyon hazırlanmış olacak.

Uzman buluşmaları Ocak 2023’te

Paydaş buluşmalarının ardından 2023 yılının Ocak ayında “Geçmişimizi Anlıyoruz, Birbirimizden Razıyız, Doğamıza Dönüyoruz ve Geleceği Görüyoruz” başlıklı dört ayrı uzman buluşması yapılacak. Bu toplantılarda kendi alanında uzman birçok isim çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf temsilcilerinin hazırladıkları üç taslak deklarasyonu tartışacak. Uzman buluşmalarında ele alınan deklarasyonlar şubat ayından ana kongreye sunulacak.

Şubat 2023’teki son adımda ise İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi yapılacak ve yeni yüzyılın tarım, çalışma hayatı, ekonomi, gibi birçok alana katkı sağlayacak öneriler Türkiye ile paylaşılacak.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.