Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-26 11:15:38

Bakan Çavuşoğlu'dan Pompeo'nun iddialarına yanıt

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Mike Pompeo eski mevkidaşımız, bu kitabı sanırım başkanlık adaylığında ya da adaylığını başlatmak için yazmıştır. Öyle düşünüyorum. Bahsettiğiniz iddialarla ilgili gerçek dışı bilgiler var. Diplomatik bir dille söylüyorum. Abartı var. Çifte standart var. Bugüne kadar terörizme verdikleri desteği konusunda Amerika’da ciddi bir suçtur. Sanırım yargı sürecine tabii olamamak için de ciddi dezenformasyon var. Her şeyden önce ‘Türk ordusunu DEAŞ’ı yenme kapasitenin olmadığını gördük’ demesi ibretlik.

Trump döneminde PKK/YPG ile angajmana girmediler. Obama döneminde başladı. Dolayısıyla bunların kararı değil. Bugün DEAŞ’a karşı göğüs göğse mücadele eden tek NATO ordusu Türk ordusudur. 4 bin 500’den fazla DEAŞ’li teröristi elimine ettik hem Suriye’de hem de Irak’ta. Biz Suriye’de DEAŞ’lı teröristleri elimine ederken ya da Suriye’nin kuzeyini DEAŞ’lı teröristlerden temizlerken ABD, Pompeon’un olduğu dönemde YPG/PKK ile beraber DEAŞ’lıları önce otobüslere sonra da uçaklara bindirerek Afganistan’a gönderdiler. Bugün Afganistan’daki terör saldırılarının da  müsebbibi de bunlar. NATO’da en büyük ikinci gücü olan Türk ordusunun kapasitesini herkes gördü.

İstanbul’daki 2019’daki görüşmeyle ilgili ben Mike Pompeo’nun yanındaydım. Öncelikle Türkiye’ye niye geldiler. Biz teröristleri buradan temizleyeceğiz. Siz de teröristlere karşı operasyona ara verin demek için geldiler. Bir kağıtla geldiler. Biz onların belgesini müzakere edilemez bulduk. Karşılarına yarım saatte hazırlayıp 11 maddelik bir belge sunduk. 9’unu kabul ettiler. 2’sini de Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda müzakere ettik. O iki madde konusunda da mutabakata vardık.

Ortak açıklamanın yükümlülüklerini de yerine getirmediler. Dürüst olmadıklarını da gösterdiler. İçeride her ziyarette olduğu gibi baş başa görüşmeler olabilir. Cumhurbaşkanımız ve Pence arasında da heyetler arası görüşmeden önce bir baş başa görüşme gerçekleştirildi. Biz de Pompeo ve diğer arkadaşlarla başka bir odada beklerken, Pompeo’nun sürenin uzamasından rahatsız olduğunu gördük ve içeriye gidelim diye de bazı talepleri de oldu.

Rahatsızlığını anlıyoruz. O iğrenç dediği videodaki görüntüleri biz yaşadık. Bu terör örgütü o gece 251 vatandaşımızı öldürdü. Kendisinin de zaten o gece daha sonra sildiği bir paylaşım var. Cumhurbaşkanımızın aleyhine yazdıklarından da anlıyoruz ki darbe girişimini desteklemiştir. Videodan rahatsız olmasının sebebi de budur.

Kitapta yazan unsurların çoğuna baktığımız zaman gerçek dışı bilgiler var. Abartı var. Ne kadar samimiyetsiz olduklarını ve ne kadar ilişkilerde iki yüzlü olduklarını da görmüş oluyoruz kendilerinin yazdıklarında."

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.