Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-30 13:43:54

The Sandbox metaverse ve bilim seferberliği binlerce öğrenciye ulaştı

Web3 Bilim ve Metaverse Seferberliği, The Sandbox ve YGA katkılarıyla geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Popüler metaverse platformu The Sandbox, Tokat Zile Cumhuriyet Ortaokulu’nda düzenlenen Web3 Bilim ve Metaverse Seferberliği’nin ardından Sivas Yavuz Selim Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu.

The Sandbox tarafından öğrencilere, game maker ve Vox edit geliştirme motorları yardımı ile kendi oyunlarını geliştirme eğitimi verildi. The Sandbox Web3.0 oturumunda, öğrenciler metaverse hakkında bilgilendirilirken, metaverse’de ilk deneyimlerini inşa etme şansı yakaladı. Etkinlik sayesinde metaverse ekosistemine adım atan öğrenciler, kendi avatarlarını  tasarlamayı öğrendi.

Öğrenciler, game maker ile The Sandbox metaverse’ünde deneyim tasarımı hakkında bilgilenirken, kendi dünyalarını da metaverse’e taşımaya başladı. Öğrencilerin ilk metaverse deneyimi, onların potansiyellerini ve yaratıcılıklarını ön plana çıkarırken, kendilerini ifade etmenin de yeni bir yolu oldu.

YGA (Young Guru Academy) tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan bilim seferberliği kampanyası bugüne kadar 81 ilde 1318 okulda 527 bin öğrenciyi bilimle buluşturdu. Proje, içinde blok ve satır kodlama imkanı sunan modüllerin de yer aldığı, müfredata uygun şekilde tasarlanmış bilim setleri ile öğrencilere bilimi sevdirmeyi amaçlıyor. Gönüllü kurum ve kişilerin bağışlarıyla büyüyen kampanyada The Sandbox, öğrencileri metaverse teknolojilerinin sağladığı yenilikler hakkında bilinçlendirirken, game maker ve voxedit aracılığıyla metaverse üzerinde kendi deneyimlerini geliştirmeye dair eğitimlere odaklanıyor.

Türkiye’ye 2022’nin Haziran ayında giriş yapan The Sandbox, Kasım ayında düzenlediği "Geleceğe İz Bırak” etkinliğinde sinema, dizi ve oyun alanlarındaki iş ortaklıklarını içeren Turkishverse’in duyurusunu yaptı. Muhteşem Yüzyıl, Kral Şakir gibi yurt dışında çok tanınan dizilerle işbirliği büyük ilgi uyandırdı. The Sandbox’ın yakında sinema, oyun, spor alanlarındaki yeni iş ortaklıklarını duyurması bekleniyor.


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.