Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-25 13:02:30

Cildiniz kışa hazır mı?

Kış aylarında cilt sorunlarında artış yaşanıyor. Yaz aylarının olumsuz etkilerini taşıyan cilt, birden kış aylarının çetin şartları ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu durumda cildin çeşitli cilt bakımı prosedürleri ile desteklenmesi gerekiyor. Ayrıca, beslenme alışkanlıklarından günlük cilt bakımı rutinlerine kadar birçok faktöre dikkat edilmesi önem arz ediyor. Güzellik koçu Sibel Kırbaş, kış aylarında cilt bakımı uygulamaları ile kış boyu cildi korumanın mümkün olduğunu belirtti ve ciltte kış bakımı için çeşitli önerilerde bulundu.

Pia Beauty Face and Body’in kurucusu güzellik uzmanı Sibel Kırbaş, 20 yılı aşkın süredir “güzellik koçu” olarak hizmet veriyor. Kırbaş, kış aylarında cilt bakımına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Ani sıcaklık değişimlerinin yaşandığı mevsim geçişlerinde ciltte çeşitli problemler yaşandığına işaret etti. Kırbaş, “Mevsim geçişlerinde ve kış aylarında ciltte pullanma, renk bozulmaları ve nem kaybı yaşanabilir. Bu sebeple kış mevsimine özel cilt bakımı yapılmalıdır” dedi.

“Kış aylarında su tüketimi ihmal edilmemeli”

Deneyimli güzellik uzmanı, kış aylarında cilt bakımı için şu önerilerde bulundu: “Cildi kışa hazırlamak için öncelikle su tüketimine önem vermek gerekir. Kış aylarında insanlar daha az su içer. Bu durum cildi nemsiz bırakır. Bu sebeple yeterli miktarda su tüketmeye özen göstermek gerekir; su tüketimi ihmal edilmemeli. Ayrıca, sebze ve meyve suları daha fazla tüketilmelidir. Bunlar hem cilt nemini artırır hem de cilde vitamin ve antioksidan sağlar. Cildin lipid bariyerini koruyan doğal medikal nemlendiriciler de tercih edilebilir”

“Kolajen, cildin pürüzsüz ve ışıltılı görünmesini sağlar”

Güneş koruyuculara kış mevsiminde de ihtiyaç olduğuna dikkat çeken güzellik koçu, “Cildi UV ışınlarına karşı desteklemek için güneş koruyucular her mevsim periyodik olarak kullanılmalıdır” dedi. Kırbaş, şöyle devam etti: “Kış aylarında ciltte kolajen üretimini artıran uygulamalar tercih edilmelidir. Kolajen, deri elastikiyetini artırır ve lifting etkisi vardır. Yaşlanma etkilerini tersine çeviren kolajen, cildin kış ayarlarında pürüzsüz ve ışıltılı görünmesini sağlar”

“Kışı peeling ile karşılayın”

Sibel Kırbaş, kış aylarında en çok görülen sorunlardan cilt kuruluğuna karşı uygun nemlendirici seçilmesi gerektiğini anımsatarak, peeling prosedürlerinin önemini vurguladı. “Kış aylarını peeling ile karşılayın!” önerisinde bulunan güzellik koçu Kırbaş, şunları kaydetti: “Yaz mevsiminden çeşitli hasarlarla çıkan cilt, toparlanmaya fırsat bulamadan kış aylarının zorlu şartları ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Güneş ışınlarının yol açtığı renk sorunları, lekeler, cilt sarkmaları, kırışıklıklar ve matlıklar ve gözeneklerin dolması gibi birçok sorun, yaz aylarının etkilerinin bir sonucudur. Bu sebeple kış aylarına girmeden önce ciltte peeling uygulamaları ile cildi koruma altına alınabilir. Peeling ile ciltte tazelik ve canlılık sağlanabilir”

“Merdiven altı güzellik merkezleri riski artırır”

Sibel Kırbaş, kış ayları öncesi ciltte uygulanacak prosedürler için profesyonel destek almak gerektiğine işaret etti. “Merdiven altı” olarak tabir edilen güzellik merkezlerinde mevcut cilt sorunlarını daha da artırma riski yaşanabileceğine dikkat çeken Kırbaş, Pia Beauty Face and Body olarak her cilt tipi için kış aylarına özel uygulamalarla hizmet verdiklerini kaydetti.

“Dört şubede yeni nesil güzellik çözümleri sunuyoruz”

2014 yılından bu yana profesyonel cilt bakımı prosedürleri uyguladıklarını söyleyen Kırbaş, Mecidiyeköy, Ümraniye ve Kadıköy’den sonra Pendik'te dördüncü şubelerini açacaklarını belirtti. Bütün şubelerinde son teknoloji ürünü güzellik ve zayıflama cihazları kullandığını ifade eden güzellik koçu Kırbaş, şu bilgileri paylaştı: “Şubelerimizde uyguladığımız kişisel bakım ve güzellik prosedürlerinde üstün başarı sağlıyoruz. Özellikle cilt bakımı ve leke prosedürlerinde yeni nesil çözümler sunuyoruz. Epilasyonda yüzde 96 oranında başarılı sonuçlar alıyoruz. Yeni açtığımız Pendik şubemizde de cilt bakımı ile birlikte genellikle kalıcı makyaj ve protez tırnak için talepler oluyor.”

“Dört şubede yeni nesil güzellik çözümleri sunuyoruz” diyen Kırbaş, 2023 yılında 10 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini kaydederek, “Kaliteli kişisel bakım hizmetleri ve danışan memnuniyeti sebebiyle hedeflerimize daha hızlı ulaşabiliyoruz” diye konuştu. Ayrıca, “kadın istihdamını desteklediklerini; girişimci bir kız annesi olarak geleceğin kadınlarını yetiştirmenin öneminin farkında olduğunu” sözlerine ekledi.

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.