Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-26 10:26:12

İzmir'de "İlçe Sürdürülebilirlik Ofisleri Çalıştayı" düzenlenecek

Çalıştay ile İlçe Sürdürülebilirlik Ofisleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve ortak projelerin geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca sürdürülebilirlik ofislerinin belediye organizasyon şemasındaki yeri ve karar alıcılarla ilişkisinin tartışılacağı bir oturum yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı  (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, İzmir SGKA Genel Koordinatörü ve Başkan Danışmanı Ruhisu Can Al, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve ilçe belediye başkanlarının açılış konuşmalarıyla başlayacak etkinlikte, sürdürülebilirlik ofisi temsilcilerinin yanı sıra akademisyenler, UNDP, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ağı (UCLG-MEWA), İZKA gibi sürdürülebilir kalkınma odaklı çalışan kurumlar ile Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) gibi kuruluşların temsilcileri yer alacak.

Çalıştay ile kente dair sürdürülebilirlik politikası çerçevesinde düşük emisyonlu, doğa ile uyumlu, adil, esnek ve döngüsel kalkınma için yerel stratejik eylemlere yön verilmesi hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.