Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-11 10:38:00

Çoküreten’den refahı kalbinde taşıyan bir ülke hikayesi

Uzun yıllar TRT’de program yapımcılığı görevi üstlenen Murat Çoküreten’in merakla beklenen ilk kitabı “Küba Günlerim” Mart ayının başında okuyucularla buluştu. Bu kez kadrajını sosyalizmin güler yüzlü ülkesi Küba’ya çeviren Çoküreten, eserinde maddi imkansızlıklara rağmen yaşama arzusunu ve insani değerlerini muhafaza eden Küba halkının alacalı dünyasına ışık tutuyor. Yalnızca Çoküreten’in Küba gezisi izlenimlerini yansıtmakla kalmayan eser, Küba tarihinin ikonik emekçileri ve öğretilerinin günümüzdeki formlarından Kübalı bir gençle bir Türk kızının destansı aşk hikayelerine uzanan, insana ve insanın mümkün kıldığı güzelliklere dair derin bir yolculuk vadediyor. Murat Çoküreten’in objektifinden fotoğrafların da eşlik ettiği bu yolculuk, okuyucuya Küba’nın masalsı ruhunu yaşama fırsatı sunuyor. 

Kitabını 14. Uluslararası Ankara Kitap Fuarı’nda okurları için imzalayan Murat Çoküreten, kaleme aldığı ilk eserine dair ayrıntılar paylaştı. Çoküreten, “Küba, sosyalizmin güler yüzler inşa ettiğini gördüğüm ve insaniyet olduğu müddetçe yaşama dair umutların bir şekilde yeşerdiğine tanık olduğum sihirli bir ülke. Refahı maddiyatta değil, kalplerde arayan bu ruhun yaşanması ve yaşatılması gerektiğine inanarak kaleme aldığım “Küba Günlerim”, gerek tarihe gerekse günümüz dünyasına Küba’nın penceresinden, farklı bir bakış açısı sunuyor.” ifadelerini kullandı. Çoküreten, ikinci kitabı için çalışmalara başladığını da okurlarına müjdeledi.

Kitap Adı: Küba Günlerim

Yazarı: Murat Çoküreten 

Yayınevi: Luna Yayınları

Yayın Tarihi: Mart 2020

Sayfa Sayısı: 173

ISBN: 978-625-795-010-7

————————————————————————————————————————————

Murat Çoküreten Hakkında

Gazeteci yazar Murat Çoküreten,  1963 yılında Eskişehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu’nun Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olan Çoküreten, TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nda program yapımcısı olarak görev aldı. 20 yıl boyunca TRT’nin bölgesel ve ulusal radyo postalarında programlar yayınlayan gazeteci yazar, 2017 yılında tayin edildiği TRT İzmir Radyo İzmir Radyosu’nun yayın şefi olarak görev aldı. 

Yapımcılığını üstlendiği Oyun Bahçesi, Tüketici Rehberi ve Yöremizden programlarıyla önemli ödüller alan Çoküreten, 2018 yılının Ağustos ayında TRT’den emekli oldu.  Emekliliğinin ardından ilk kitabı Küba Günlerim’i okuyucularıyla buluşturan gazeteci yazar, yaşamını İzmir’de sürdürüyor.

————————————————————————————————————————————

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.