Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-01 13:23:15

CHP'li Özel: "Mersin için özel statü verilmeli"

Depremzedelere yardım için çalışan belediye personeli ve gönüllü vatandaşlarla sohbet eden Özel, yaşanan sıkıntılarla ilgili de bilgi alırken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ve partililerin katıldı.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların büyük bölümünün Mersin ile akrabalık bağı olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, bu nedenle bir aidiyet oluştuğunu ve yoğun şekilde göç yaşandığını söyledi. İlk günden itibaren, bölgeye yapılan yardımların yanında, depremzedelere destek olmak için çalıştıklarının altını çizen Başkan Tarhan, “Önce Suriyeli, sonra savaştan kaçarak gelen Rus ve Ukraynalı vatandaşlar son olarak da depremzedelerin yoğun göçü nedeniyle 222 bin olan nüfusumuz 420 bini aştı. Depremin tüm yönlerini yaşıyoruz. Tüm bunlara karşın gönüllülerimiz, vatandaşlarımız ve personelimizle gece gündüz emek vererek bu zorlu süreci açmaya çalışıyoruz” dedi.

Mersin’e her ziyaretine mutlu olarak geldiğini ancak bu kez keyifsiz bir nedenden dolayı Mersin’de bulunduklarının altını çizen Özgür Özel de,“Depremde yıkılmayan ancak depremden en çok etkilenen Mezitli’de bulunuyoruz. Mezitli, hem deprem bölgesinde çalışmalarda büyük gayret gösterdi hem de deprem bölgesinden gelenlere hizmette büyük çaba sarf etti. Çok sayıda depremzede ile yaşıyorlar. Bu yoğunluk Mersin Büyükşehir başta olmak üzere tüm belediyelerimizin yükünü çok artırdı. Başkanımız Neşet Tarhan, belediye bütçesinden ve toplanan yardımların ne şekilde dağıtıldığına dair çok önemli bilgiler aktardı. Büyük gayretle çalışan emekçilerimize, gönüllülerimize ve Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyoruz. Biz de buradan topladığımız verileri bir araya getirerek bu yükün eşit paylaşılması açısından TBMM’nin yapması gerekenleri konuşacağız. Mezitli’ye gelenler ve ileride yerleşmeye karar verecekler için Mersin’e verilen katkının artırılması gerekiyor. Bu özel statünün bu süreç geçene kadar belirlenerek belediyelerimizin desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.