Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-25 15:21:01

Batı Afrika'nın Çin yapımı ilk hafif raylı sistemi Nijerya'da açıldı

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, Lagos Valisi Babajide Sanwo-Olu ve Çin'in Nijerya Büyükelçisi Cui Jianchun, Nijerya'nın güneybatısında bulunan Lagos eyaletinde 27 kilometre uzunluğundaki Lagos Raylı Toplu Taşıma (LRMT) Mavi Hattı'nın ilk etabının açılış törenine katıldı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, açılış töreni öncesinde Lagos valiliği tarafından düzenlenen bir ziyafette yaptığı konuşmada projeyi "tarihi" olarak değerlendirdi.

Buhari, hafif raylı sistemin trafik sıkışıklığını ve hava kirliliğini azaltmanın yanı sıra yerel halkın hayatını iyileştireceğini belirtti.

Yapımı Çin Sivil Mühendisliği İnşaat Şirketi (CCECC) tarafından üstlenilen LRMT Mavi Hattı projesi, Batı Afrika'nın ilk hafif raylı sistemi ve Nijerya'nın Lagos eyaletindeki en büyük altyapı yatırım projesi niteliğini taşıyor.

Proje aynı zamanda Lagos'un batısındaki yoğun nüfuslu bir bölge olan Okokomaiko ile Lagos Adası'ndaki bir iş bölgesi olan Marina'dan geçen ilk demir yolu altyapısıdır.

Ticari işletme ile projenin, Nijerya ekonomik merkezinin bağlantısını büyük ölçüde geliştirmesi, Nijerya'nın diğer bölgelerine ve Batı Afrika'daki ülkelere demir yolu inşaatı deneyimi sağlaması bekleniyor.

Lagos Mavi Hattı projesinin ilk etabının inşaatı, Temmuz 2010'da başlamış ve Aralık 2022'de tamamlanmıştı. 13 kilometre uzunluğunda ve beş istasyonlu projenin ilk etabı günde 250 binden fazla yolcuyu taşıma kapasitesine sahiptir.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.