Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-26 15:53:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Yaklaşık 3,5 aylık bir aranın ardından Konya’da bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Konya sadece geçmişiyle övünen değil, aynı zamanda bitip tükenmek bilmeyen bir enerjiyle, kararlılıkla, çalışkanlıkla geleceğini de inşa eden bir şehirdir. Biz de bugün burada bu inşanın yeni tezahürlerini, eserlerini resmen hizmete açmak üzere sizlerle birlikteyiz. Laf değil, iş üretiyoruz.

Sanayinin şehri Konya’ya ASELSAN öncülüğünde 470 milyon liralık yatırımla kurduğumuz, dünya çapında üretim yapacak bir silah sistemleri fabrikasının resmi açılışını bugün buradan yapıyoruz. Bu fabrikamız uzaktan kumandalı silah sistemleri başta olmak üzere her türlü çap ve kalibredeki silah üretimiyle ülkemizde savunma sanayiinde çok üstün özellikler kazandıran bir tesistir. Böylece Konya, av tüfeğiyle başlayan silah üretimi serüvenini küresel bir oyuncu seviyesine çıkararak, hem kendisinin hem de ülkemizin önünde yepyeni pencereler açmıştır.

Bilindiği gibi Konya, ülkemizin ulaşım ağlarının önemli merkezleri arasında yer alıyor. Bugün 64 kilometreyi bulan yolu, bin 371 kilometrelik Eğiste Hadimi Viyadüğü, 420 metrelik tüneli, 6 kilometreli Çubra bağlantısıyla gerçekten iftihar verici bir eser olan bir projenin açılışını yapıyoruz. Eğiste Hadimi Viyadüğü, yükseklikleri 42 ile 166 metre arasında değişen 8 adet orta ve 2 adet kenar ayakları ile kendi alanında ülkemizin en büyük köprüsüdür. Böylece İç Anadolu ile Akdeniz bölgelerimiz arasında yeni bir ticaret ve turizm kanalını daha ülkemize kazandırıyoruz.  Şehrin 20 farklı noktasında kentsel yenileme, dönüşüm ve restorasyon çalışmalarıyla şehrin mazisiyle bugünü ve geleceği arasındaki köprüler tahkim edilmiştir.

Şehrin tarihi bölgesinin dokusuna uymayan yapıların tümü yıkılıp, projeye uygun şekilde yeniden inşasıyla ortaya çıkan 564 milyon liralık bir yatırımı buraya yaptık. TOKİ’nin inşa ettiği Selçuklu’da bin 57 konutun, Taşkent’te 142 konutun, Karapınar’da 603 konutun, Emirgazi’de 142 konutun, Meram’da Mahmuriye Millet Bahçesi’nin, Halkapınar’da 170 konutun, Yunak’ta 94 konutun resmi açılışlarını da bugün buradan yapıyoruz. Laf değil, icraat. Musluk açmıyoruz dikkat edin.

Yunak, Hadim Çumra ve Karatay ilçelerimize kurulan yeni trafo merkezleriyle Altınekin, Yunak, Tuzlukçu, Hadim ve Emirgazi’ye getirilen doğalgaz hatlarını da resmen hizmete açıyoruz. Böylece Konya’da doğalgaza kavuşan ilçe sayımız 20’ye yükseliyor.

Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı’nı yürüten Konya, belediye hizmetlerinde de farkını ortaya koymaktadır. Büyükşehir Belediyemizin merkezde ve 31 ilçemizde 2 milyar 654 milyon liralık yatırımla gerçekleştirdiği altyapı, yol, parke, asfalt, su, kanalizasyon projelerinin resmi açılışını buradan yapıyoruz.

Belediyemizin hayvan barınağında orada görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki biz de üzüntüyle takip ettik. Haklarında hemen adli ve idari tahkibat başlatılan sorumlular, tutuklanmış bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır. Dünyamızdaki canlı ve cansız tüm varlıklar gibi hayvanlar da bize Allah’ın bir emanetidir. Onlardan elbette istifade edeceğiz ama asla zulmetmeyeceğiz. Eziyet etmeyeceğiz.

Hayvanların korunmasıyla ilgili en ileri yasal düzenlemeleri, uygulamaları hayata geçirmiş bir yönetim olarak başka aksi yönde hiçbir davranışa rıza gösteremeyiz. Bu konunun da yakın takipçisi olacağımızdan tüm Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerim, milletvekili arkadaşlarım kimse bundan şüphe etmesin.

Yatırım bedeli 7 milyar 143 milyon lirayı bulan Selçuklu OSB’deki 50 ayrı fabrika ile Karatay’da toplam bin 65 dükkanlı 7 ayrı sanayi sitesinin resmi açılışını buradan yapıyoruz. Böylece kamu, belediye ve özel sektör olarak bugün Konya’mızda 18 milyar 466 milyon liralık eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Tüm bu yatırımların Konya’mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Bir stadyum dahil toplam 113 adet spor tesisi inşa ettik. Dikkat edin, artık Konyaspor hep başa oynuyor. Hep bu tesislerle buraya gelindi. Türkiye Ziraat Kupası’nı da aldı. Ligi almaya da aday. Sosyal yardımlarda Konyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 7,5 milyar lira tutarında destek verdik.

Ankara- Konya Yüksek Hızlı Tren hattını, Kayacık Lojistik Merkezi’ni, Konya Selçuklu Yüksek Hızlı Tren Garı’nı, Konya Karaman Hızlı Tren Hattı’nı tamamlayıp hizmete açtık. Mevcut hatları modernize ettik. Kayacık ile Konya mevcut gar arasındaki tren yolunu 4 hatlı hale getiriyoruz. Bunun iki hattını hızlı trenler kullanacak.

İnşallah önümüzdeki dönemde daha çok yatırımla Konya’nın Türkiye Yüzyılının lokomotif şehirleri arasındaki yerini daha yukarılara taşıyacağız. Bunun yolu, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkmamızdan geçiyor. Etrafımız milletimizin zayıf düşmesini, ülkemizin tökezlemesini, devletimizin gücünü kaybetmesini bekleyen sırtlanlarla dolu.”

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.