Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-10-11 10:26:17

Galata Wind CEO’su Kuyan: “Global bir oyuncu olmak istiyoruz”

Capital, Ekonomist ve Start Up tarafından 2012 yılından beri düzenlenen, Türkiye’nin en önemli iş ve ekonomi buluşması olan Uludağ Ekonomi Zirvesi bu yıl Sapanca’da NG Enjoy Otel’de gerçekleşti. Hızla değişen dünya ve Türkiye gündemine dair iş ve fikir liderlerini bir araya getiren zirve, pandemi sonrasında ilk kez fiziki olarak yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin konuşması sonrası başlayan panellerde iş, ekonomi ve siyaset dünyasının fikir liderleri, “Yeni Küresel Düzeni Tasarlamak” ana teması altında yeni dönemin güncel problemlerinin çözümleri için katılımcılarla görüşlerini paylaştı.

Zirve kapsamında yer alan “Enerji’de Denge Arayışı: Yeni Kaynaklara Geçiş” başlıklı oturuma panelist olarak katılan Galata Wind CEO’su Burak Kuyan, Ukrayna- Rusya savaşının yeşil enerji geçişine etkisi hakkında şunları söyledi: “Avrupa artık bağımsız olmak istiyor. Ve bağımsızlığını kazanabilmesinin en kolay yollarından bir tanesi de sürdürülebilirlik kapsamında yenilenebilir enerji kullanımı. Bunun için çok ciddi dönüşüm paketleri açıklamaya başlıyorlar. Savaş çıktığından bu yana Avrupa Enerji Bakanları sadece fiyatları düşürebilmek için sürekli toplantı halinde ama geldikleri noktada sadece “Biz yenilenebilir enerjiye geçmek zorundayız ve yenilenebilir enerjinin nimetlerinden faydalanmak zorundayız” diyorlar. Bu yüzden Avrupa’da önemli bir dönüşüm başlayacağına inanıyoruz. Almanya rüzgar ve güneş kapasitesini iki katına çıkarabileceğini açıkladı. Avrupa dışında Amerika, 85 milyar dolarlık yenilenebilir enerji paketini açıkladı. Bu gelişmeler bizi bambaşka, güzel bir noktaya götürüyor. Tabii ki kısa vadede bazı geri adımlar olabilir. Almanya kömür santralini aynen devam ettirdi. İklim krizi için belirlenen kriterler bir yıl ertelendi. Ama biz sonrasında yenilenebilir enerjiye dönüşümün hızlı bir şekilde ilerleyeceğine inanıyoruz. 

Galata Wind’in hedeflerini açıklayan Kuyan, “Hepimizin bir yol haritası var ve temellerini inovasyon, yenilenebilir enerji oluşturuyor. Galata Wind ilk etapta mevcut rüzgâr güneş kapasitesini kısa süre içerisinde iki katına çıkarmak için çalışıyor. Diğer taraftan bir hedefimiz daha var; global bir oyuncu olmak istiyoruz. Bu doğrultuda önümüzdeki yıldan itibaren yurt dışı projelerde aktif olmayı hedefliyoruz. Ekiplerimiz şu anda yurt dışında çeşitli bölgelerde proje araştırma çalışmalarını sürdürüyor. Yurt dışına çıkıp hem ismimizi duyurmak hem daha farklı kaynaklara ulaşabilmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.