Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, IISS Prague Defence Summit kapsamında NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile bir araya geldiklerini bildirdi.
Görgün, görüşmeye dair açıklamasında şunları kaydetti:
"Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki yüksek potansiyelini, Savunma Sanayii Başkanlığımızın çevik yapısını ve güçlü koordinasyon kabiliyetini ele aldık. Sayın Genel Sekreter, bir kez daha savunma sanayiimizden açıkça övgüyle bahsederek, bu güçlü ekosistemin NATO’nun caydırıcılığına olan katkısını vurguladı.
Ana yüklenicilerden alt yüklenicilere uzanan, 3.500’ün üzerinde şirket ve 100 bini aşan çalışanımızla Türk Savunma Sanayii, uluslararası iş birliklerine değer katan güçlü bir ekosistemdir.
Türkiye, NATO içinde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekle kalmayıp, geliştirdiği yerli ve millî kabiliyetlerle ittifakın geleceğine katkı sağlamaya devam edecektir.
Öğleden sonra ise “Avrupa Savunma Sanayiinin Gelecekteki Yüzü” başlıklı panelde, değişen güvenlik ortamında Avrupa’nın ortak savunma vizyonuna katkılarımızı paylaşacağız."
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.