Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-26 13:31:36

Yeni Peugeot 408, 2023'te Türkiye'de

Peugeot' dan yeni model atağı

Peugeot’nun C segmentinde SUV kodlarıyla göz alıcı tasarımı ve yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çeken yeni modeli 408, elektrikliye de odaklanılan mükemmel verimliliğiyle ön plana çıkıyor. Markanın son tasarım diliyle öne çıkan 408’in yenilikçi Fastback tasarımı, duyguları harekete geçiren üstün sürüş keyfi ve sezgisel kullanıma odaklanan ileri teknolojileri ile birleştiriliyor. Yeni Peugeot 408, 2023 yılında kademeli olarak Avrupa pazarlarında yollara çıkmaya başlayacak.

Dünyanın en köklü otomobil markalarından biri olan Peugeot yeni 408 modeliyle SUV kodlu dinamik silueti ve kusursuz Fastback tasarımıyla kalıpları kırıyor. Ekim 2022’deki Paris Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımı yapılan yeni Peugeot 408, 2023’ün ilk aylarında kademeli olarak yollara çıkmaya başlayacak. Peugeot, son yıllarda SUV 2008, SUV 3008 ve SUV 5008 modelleriyle yakaladığı başarıyı, yeni 308 ile sürdürerek her modeliyle sınıfının referans noktası olmayı başardı. Peugeot, yeni 408 ile son derece rekabetçi C segmentindeki ürün çeşitliliğini artırırken, markanın bu sınıftaki başarısını devam ettiriyor. Yeni Peugeot 408, modern dünyadaki insanların bir otomobilden bekledikleri tüm ihtiyaçları karşılıyor.   

SUV kodlarıyla harmanlanan dinamik ve yenilikçi Fastback tasarım

Yeni 408’in tasarımında ilk göze çarpan, markanın özgün kedi duruşu marka aidiyetine gönderme yapıyor. Keskin tasarım çizgileriyle birlikte ön tasarım, yeni aslan başlı Peugeot logosuna gururla ev sahipliği yapıyor. Arka tamponun ters kesimi göz alıcı profile güçlü bir görünüm kazandırıyor. Yeni Peugeot 408, 20 inçlik jantlar ve 720 mm çapında tekerleklerle yere sağlam basıyor, güven veriyor. Önde, aslan dişi tasarımı ışık imzası, arkada üç pençeli LED stop lambaları gibi detaylar 408’i, Peugeot ailesine mükemmel bir şekilde entegre ediyor.

Farlarda kullanılan Matrix LED teknolojisi, yüksek aydınlatma performansı sağlarken aynı zamanda, ince far tasarımlarına olanak tanıyor. Bu far tasarımı 408’e kararlı ve güçlü bir bakış kazandırıyor. Işık imzası tampona entegre aslan dişi tasarımı iki LED şeridi ile aşağı doğru uzanıyor.

408, C segmentinde alışık olunmadık, güçlü SUV kodları barındıran göz alıcı bir Fastback karoser formunda dış tasarıma sahip. EMP2 platformu kullanılarak üretilen 408,  4.687mm uzunluğa, 1.859 mm (aynalar katlı) genişliğe ve 2.787 mm dingil mesafesiyle sınıfının limitlerini zorluyor. Söz konusu dingil mesafesi geniş arka koltuk yaşama alanını beraberinde getiriyor. Ön iz genişliği 1589mm ve arka iz genişliği 1.604 mm olan yeni Peugeot 408, 20 inçlik jantları ve 720 mm çapında tekerlekleriyle yolda güçlü ve kendinden emin bir duruş sergiliyor. Yeni Peugeot 408,  1.478mm’lik yüksekliği ile zarif ve sportif bir profil ortaya koyuyor. 

Önden bakıldığında yeni nesil Peugeot modellerinin karakteristik unsuru olan yatay ve uzun motor kaputu dikkat çekiyor. Bu tasarım seçimi kaput/yan cephe oyuklarını görsel olarak gizlerken aynı zamanda otomobile modern ve güçlü bir görünüm kazandırıyor. Yine bu tasarım uygulaması gövdenin dış çizgisini basitleştirerek gövde parçalarının mükemmel şekilde oturmasını sağlıyor.

Farlarda kullanılan Matrix LED teknolojisi, yüksek aydınlatma performansı sağlarken aynı zamanda, ince far tasarımlarına olanak tanıyor. Bu far tasarımı 408’e kararlı ve güçlü bir bakış kazandırıyor. Işık imzası tampona entegre aslan dişi tasarımı iki LED şeridi ile aşağı doğru uzanıyor.

Ön ızgara yeni 408’e iddialı ve güçlü bir görünüm kazandırıyor. Aynı zamanda sürüş destek sistemlerine ait radarı gizleyen yeni marka logosuna da ev sahipliği yapıyor. Izgaranın gövde renginde olması onu tamponun geneliyle bütünleşmesini sağlıyor. Yeni nesil Peugeot modellerinde kullanılan bu tasarım anlayışı aynı zamanda elektrikliye geçiş için de bir işaret oluşturuyor. Büyük siyah yüzeyler, ön cephenin grafik temasını karakterize ediyor ve otomobilin genişliğini, sağlamlığını görsel olarak vurguluyor. Gövdeyi çevreleyen siyah korumalar birleşerek aslan dişi tasarımı ışık imzasını çevreliyor ve kontrast oluşturarak ışık imzasının görünürlüğünü arttırıyor.

Yeni Peugeot 408’in profili, dinamizmi güçlendirmek üzere tasarlanan siyah ve gövde renginde parçaların ayrım çizgisiyle vurgulanıyor. Yine bu ayrım çizgisi, özellikle de yan cam çizgisiyle ve arka cam çizgisiyle iç mekân genişliğine dikkat çekiyor. Gövde ve tekerlek davlumbazına ait yan koruma kaplamaları gövde rengini belirli bir açıyla keserek eğimli bir çizgi ile ters görünüm efekti oluşturup arka tampona kadar uzanıyor. Tavan çizgisinin arkası özellikle aerodinamik açıdan büyük bir sorumluluk üstleniyor. Hava akışı mükemmel bir aerodinamik koridor oluşturan iki “kedi kulağı” tarafından bagaj kapağı spoylerine doğru yönlendirilerek optimize ediliyor. 

Devasa 20 inçlik jantlar hareketsizken bile dikkat çekiyor ve düşük hızlardaki sürüşte benzersiz bir görsel etki yaratıyor. Jantların sıra dışı tasarımı, yeni 408’in konsept yaklaşımıyla da uyumlu. Yeni Peugeot408, Obsession Mavi, Titanyum Gri, Tekno Gri, Elixir Kırmızı, Sedef Beyaz ve İnci Siyah isimli 6 farklı gövde rengiyle üretilecek.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.