Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-26 16:57:39

Erbakan: “İktidarın emeklilik zamanı geldi”

Ankara’da 65 bin kişinin katıldığı Türk siyasi tarihinin en büyük kongrelerinden birini yaptıklarını ifade eden Erbakan, “Bin 100’e yakın otobüs, bin 400 binek araç, Ankara’dan gelenlerle birlikte 65 bin kişinin katıldığını hesap ediyoruz. Türk siyasi tarihine geçen bu kongreyle Milli Görüş’ün, Yeniden Refah’ın gücünü ve adım adım iktidara yürüdüğünü tüm dünyaya göstermiş olduk.” diye konuştu.

“İktidarın emeklilik zamanı geldi”

Erbakan, ülke ekonomisi ile ilgili, 100 milyar doların üzerinde bir dış ticaret açığıyla Cumhuriyetin 100’üncü yılına, Türkiye Yüzyılına girileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“İktidar 20 sene sonunda uyguladığı yanlış ekonomik politikaların sonunda artık emeklilik zamanı geldi. AK Parti iktidarı döneminde 240 devlet kuruluşundan 170 tanesi satıldı. Yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa satan AK Parti iktidarı, yerine hiçbir şey koyamadı. Satılanlardan elde edilen gelirle üretim ve istihdama yönelik yeni adımlar atılmadı.”

Açlık sınırının 8 bin 657 TL’ye yükseldiğinin altını çizen Erbakan, “Yoksulluk sınırı 25 bin 422 TL, halkın neredeyse yüzde 85’i yoksulluk sınırının altında.  AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında 8 milyon icra dosyası vardı. İcra dairelerindeki dosya sayısı, son bir yılda 1 milyon 466 bin adet artarak 24 milyonu geçti.  Borcunu ödeyemediği için yasal takibe girenlerin sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 83 arttı.” dedi.

“Faizi tek haneye düşürdünüz ama zamları 3 haneye çıkardınız”

Erbakan, 2023 yılı için vergi, harç ve cezalardaki yüzde 123 astronomik artışı da eleştirerek, “Ehliyet ve pasaport harçları, özel iletişim vergisi, yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcı, trafik cezaları bunların hepsine yüzde 123 oranında arttırılıyor.  Sonra da faizi tek haneye düşürdük diye övünüyorlar ama vergiler zamlar yağmur gibi yağıyor. Kaldı ki tek haneye düşürseniz de piyasa faizi yüzde 30 oranlarında. Asıl mesele bu vergileri, bu zamları milletin sırtındaki bu yükü kaldırmaktır. Faizi tek haneye düşürdünüz ama zamları üç haneli yaptınız.” şeklinde konuştu.

“Türkiye Sefalet Ligi’nde birinci sırada”

Türkiye’nin dünya sefalet liginde birinci sıraya yükseldiğine öne süren Erbakan yapılması gerekenin yeniden Milli Görüş politikalarına sarılmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Enflasyon ve işsizlik oranlarının toplamından oluşan sefalet puanı, Türkiye için ekim ayı itibarıyla 95,1’e ulaştı ve Türkiye dünyada ilk sıraya taşındı. Önceki yıllarda birincilik ve ikincilik Venezuela ve Zimbabwe tarafından paylaşılırken, Ekim 2022 itibarıyla Türkiye 95,1 sefalet puanıyla birinciliğe, Arjantin 89,9 sefalet puanı ile ikinciliğe yükseldi. AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’de ağır ekonomik kriz sonrası olmasına rağmen, Türkiye’nin sefalet puanı 40 idi.”

“Sadece ekonomi değil, hukukta da durum içler acısı”

Erbakan, sadece ekonomide değil hukukta da durumun vahim olduğunu iddia ederek, “Türkiye, adil yargılanma hakkının ihlalinde ulaşılan boyutu gözler önüne seren bu tabloyla, AİHM’de 20 bin dava dosyasıyla ilk sırada yer alıyor. AİHM’nin yargılama yetkisini tanıyan 46 üye ülkeden yapılan toplam başvuru 75 bin 350 iken, yaklaşık 20 bin dava dosyası ile bunun neredeyse üçte birinin tek başına Türkiye’den gelen davalar olması üzerinde düşünülmesi gereken bir durum.” dedi.

“Avrupa'ya iltica başvurularında, Türk vatandaşları 3. sırada”

AB İltica Ajansının 9 Kasım’da açıkladığı Ağustos 2022 rakamlarına göre, Afgan ve Suriyelilerin ardından Avrupa’ya iltica başvurularında Türk vatandaşlarının üçüncü sırada yer aldığını belirten Erbakan, şu şekilde konuştu:

"Türk Tabipleri Birliği’nin açıkladığı Ekim ayı rakamlarına göre, Ekimde ‘iyi hal belgesi’ alarak mesleğini yurt dışında sürdürmek isteyen doktor sayısı 215, ocak-ekim dönemi on ayda toplam 2 bin 153 oldu. Yılsonuna kadar 2 bin 500’ü aşacağı öngörülüyor. 2021’in tamamında bu sayı bin 405, on yıl önce 2012’de sadece 56 idi. TÜİK ise üç yıldır Uluslararası Göç İstatistiklerini yayınlamayarak, ülkeden göç eden eğitimli, genç ve meslek sahibi insanlarımızın sayısını gizliyor"

Erbakan’dan Mısır ve Suriye yakınlaşmasına destek

Erbakan, Mısır ve Suriye yakınlaşma adımlarını desteklediklerinin altını çizerek, “Mısır ve Suriye yönetimleri ile ülkemizin çıkarları doğrultusunda makul temaslar kurulmasının doğru olacağını ifade ediyoruz. Yeniden Refah Partisi bugüne kadar olduğu gibi her milli meselede, atılacak müspet adımları destek vermeye, menfi adımlara ise karşı çıkmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere yüzde 150 maaş zammı ve 150 bin atama sözü

Öğretmenlere iktidara geldikleri takdirde yüzde 150 maaş zammı ve 150 bin atama sözü veren Erbakan, öğretmenlik mesleğinin maddi ve manevi itibarının sağlanmasına ve kalkındırılmasına yönelik adımlar atacaklarını söyledi.

Basın toplantısının sonunda Genel Başkan Erbakan, AK Parti Osmaniye Bahçe İlçesi yönetiminden istifa edip partisine katılanlara rozet taktı.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.