Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-10-07 16:40:00

Metrobüs sürücüleri erken uyarı teknolojisinden faydalanacak

İETT,sürücülere erken uyarı veren “Güvenli Sürüş ve Telemetri Sistemi” ile ilgili testlerde son aşamaya geldi. Metrobüs güzergahında kullanılacak sistemle birlikte takip mesafesi ve şerit ihlallerinden kaynaklı kazaların önüne geçilecek.

İBB Basın Danışmalığı'ndan yapılan açıklamay göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İETT, her gün bir milyona yakın yolcusu bulunan Metrobüslerin daha güvenli hizmet vermesi için çalışmalarına hız verdi. Günde 7 bin sefer ile 220 bin kilometre kat eden Metrobüs hattında uygulamaya konulmak üzere testlere başlanan “Güvenli Sürüş ve Telemetri Sistemi” ile birlikte şoförler sürüş esnasında hız limiti, takip mesafesi ve şerit ihlali konularında uyarılacak.

KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Tüm şoförlere yılda en az bir kez acil durum, yangın, araç fiziki özellikleri, güvenli sürüş gibi konularda eğitimler veren İBB, Metrobüs hattında gerçekleşen kazaların önüne geçmek için sürüş güvenliği teknolojisinden de faydalanacak. Erken uyarı prensibiyle sürücüleri risklere karşı uyaran yeni bir sistem üzerinde çalışmalarını hızlandıran İBB, testlerde son aşamaya geldi. İstanbullulara güvenli yolculuk imkanı sağlayacak Güvenli Sürüş ve Telemetri Sistemi yakında Metrobüs hattında faaliyete geçirecek.

Güvenli Sürüş ve Telemetri Sistemi ile birlikte, görüntü yorumlama teknolojisi ile çalışan bir cihaz her araca yerleştirilecek. Bu cihaz aracılığıyla trafikteki nesneler, 80 metre mesafeden algılanarak şoför uyarılacak. Bu uyarılar hem görsel hem de sesli şoföre ulaştırılacak. Aynı zamanda sürücü koltuğuna gönderilecek titreşimle de kazaların önüne geçilecek.

Yeni sistemden elde edilen veriler sürücüleri uyarırken aynı zamanda İETT bu verileri saklayacak. Böylece ihlal olması halinde ilgili İETT birimleri bilgilendirilecek. Veriler sürücü eğitimlerinde de kullanılacak.

“KAZALARI SIFIRA DÜŞÜRMEK İSTİYORUZ”

İETT Ulaşım Teknolojileri Daire Başkanı Ramazan Kadiroğlu, yakında İstanbulluların hizmetine sunulacak sistemle ilgili detayları paylaştı.Sürücülerin sürüş esnasında sesli, görsel ve titreşimli olarak uyarılacağını vurgulayan Kadiroğlu, eğitimlerle ciddi derecede azalış gösteren kazaları bu sistemle sıfıra indirmek istediklerini söyledi.

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.