Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-10 16:21:00

Kuveyt Türk’ün Sepetim uygulamasına Brandon Hall’den mükemmeliyet ödülü

Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, geliştirdiği uygulamalarla yurt içinde ve yurt dışında ödül almaya devam ediyor. Banka son olarak, uluslararası danışmanlık şirketi Brandon Hall tarafından düzenlenen ve alanında dünyanın en prestijli organizasyonların biri olan İnsan Kaynakları Yönetimi Mükemmeliyet Ödülleri’nde (Human Capital Management Excellence Awards), En İyi Yan Haklar Kategorisi’nde “Sepetim” uygulamasıyla altın ödüle layık görüldü.

“İhtiyaçlar farklıyken yan haklar neden aynı olsun?”

Kuveyt Türk İK, Strateji ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, Sepetim uygulaması hakkında bilgi verdi. 2017 yılında hayata geçirdikleri uygulamanın Türkiye’deki bankacılık sektöründe bir ilk olduğunu hatırlatan Aslan Demir, “Kuveyt Türk olarak genç bir çalışan kitlemiz var ve özellikle bu kuşağın ihtiyaçları önceki kuşaklara göre oldukça değişkenlik gösteriyor. ‘İhtiyaçlar farklıyken yan haklar nasıl aynı olabilir?’ düşüncesinden hareketle Sepetim uygulamasını geliştirdik. Çalışanlarımıza ulaşım yardımı, yabancı dil tazminatı, kıyafet yardımı gibi hakların dilediklerinden vazgeçerek oluşturdukları bütçeyi ihtiyaçları doğrultusunda kişisel gelişim, seyahat, teknoloji gibi alanlarda sunduğumuz seçeneklerde kullanabilme ya da bireysel emeklilik sistemine aktararak tasarruf etme imkânı sağladık. Böylece tüm çalışma arkadaşlarımızın standart yan haklardan yararlanması yerine herkesin kendi yan haklarını ihtiyaçları doğrultusunda kendisinin belirleyebileceği bir ortam oluşturduk. Türkiye’deki örneklerinden farklı olarak kurum maliyet avantajını da çalışanların bütçelerinde kullanabilecekleri düzeyde bir sistem geliştirmesi yaptık. Üstelik bir ilke daha imza atarak sistemi tamamen kendi yazılımımız olan BOA Bankacılık sistemi üzerinden kurduk ve kişiye özel bütçe hesaplaması yapılabilmesini sağladık. Çalışanlarımızın uygulamaya katılımı ve memnuniyet oranı her geçen yıl artıyor. Bu alandaki başarımızı, dünya çapında alanının en prestijli ödüllerinden biriyle taçlandırmak bizleri ziyadesiyle mutlu etti” diye konuştu.

Brandon Hall tarafından düzenlenen İnsan Kaynakları Yönetimi Mükemmeliyet Ödülleri’nin töreni 2020 yılının Şubat ayında ABD’de gerçekleştirilecek.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Hakkında

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. (Kuveyt Türk), 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan banka; müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji - inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlar ile sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın bankacılığı alanında adım atan ilk katılım bankası olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk banka sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir banka tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de iki Ar-Ge merkezine sahip tek banka unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 420 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk Katılım Bankası, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki banka iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımı doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.