Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-28 09:19:14

Borsalarda Çin endişesi

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
17:00 EUR ECB Başkanı Lagarde'ın Konuşması    
20:00 USD FOMC Üyesi Williams'ın Konuşması    

 

“ÖNE ÇIKANLAR”

“Borsalarda Çin endişesi”

Çin’de artan vaka sayıların nedeniyle uygulanan kısıtlama politikalarına karşı gerçekleştirilen politikalar küresel piyasalarda risk iştahını baskıladı. Japonya’da endeks 0,5% üzerinde değer kaybederken, düşüşler Hong Kong’da 2%, Çin’de 1%’i buldu.

ABD endeks vadelileri de haftaya düşüşle başlarken, Nasdaq 0,8% civarında değer kaybetti. ABD 10 yıllık tahvil faizi 3,64% bölgesinde seyrediyor. Dolar endeksi toparlanma çabasını sürdürdü.

Çin’de artan olaylar nedeniyle petrol fiyatlarının da baskılandığı izlendi.

EURO BÖLGESİ

 “Lagarde konuşması”

 

Euro Bölgesi’nde artan enflasyonla birlikte Avrupa Merkez Bankası üzerinde baskı artıyor. Swap piyasası işlemlerine göre Aralık ayı toplantısında 75 baz puan faiz artırma ihtimali 44,8%’e ulaşmış durumda. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, Avrupa Parlamentosu’nda konuşacak. Açıklamaları faiz beklentileri üzerinde etkili olabileceği için takip edilecek. Lagarde, Cuma günü de Tayland Merkez Bankası’nın etkinliğinde konuşma yapacak.

“FİNANSAL VARLIK PERFORMANSLARI”

 

 ‘’GÜNLÜK BORSA YORUMU’’

Endekste pozitif hava devam ediyor. 4700 seviyesini destek olarak izlemeye devam ediyoruz. Havacılık hisseleri bu hafta endekste destek verebilir. Bankalardaki kar satışları yerini yükselişe bırakabilirse Banka hisselerinden de endekse destekler gelmesini bekleriz. Bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor.

ŞİRKET HABERLERİ

KRDMD: Şirketimiz, Nisan 2022 tarihinde başlatmış olduğu 4 Numaralı Yüksek Fırın yenileme çalışmalarını, bugün itibari ile tamamlayarak söz konusu fırın yeniden devreye alınmıştır. Çelik üretim kapasitesini güçlendirme amacı ile verimlilik ve yatırım çalışmalarına devam edilecektir.

YYLGD: Şirketimizin 09 Kasım 2022 tarihli özel durum açıklamasında, iç pazarla birlikte ihracata yönelik organik, fonksiyonel ve katma değerli ürünlerin üretileceği Niğde Fabrikası yatırımı inşasına başlandığı bildirilmişti. Söz konusu Niğde Fabrikası stratejik yatırımı finansmanına yönelik çalışmalar kapsamında, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ ile 600 milyon TL tutarında (TL bazlı, sabit faizli) yatırım taahhütlü avans kredisi sözleşmesi imzalanmıştır. Kredi 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam 10 yıl vadelidir.

GESAN: Şirketimiz %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş., Çek Cumhuriyeti'nde yerleşik bir firmadan ‘'Muhtelif güçte ve sayıda transformatör'' tedariki için sipariş almıştır. Sipariş bedeli 1.104.600 -USD'dir. (Birmilyonyüzdörtbinaltıyüz,Dolar) (Güncel USD/TL kuru ile sipariş bedeli 20.589.745, -TL'dir.)

DESA: Türkiye'nin deri mamülleri konusunda öncü markası olan DESA, lüks segmente hitap eden dünya markaları ile olan iş ilişkisini geliştirmek amacıyla 02/08/2022 tarihinde Via Erbosa, 23 Porrena, Poppi AR, 52014 Italy adresinde kiralanan üretim tesisinin Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından satın alınmasına, Satın alma işlemleri için Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürümüz Sayın Burak Çelet'e tüm işlemlerde tam yetki verilmesine karar verilmiştir.

PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ

MPARK: Şirketimizce 24.11.2022 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 72,85 TL – 75,40 TL (ağırlıklı ortalama 74,31 TL) fiyat aralığından toplam 14.690 TL nominal değerli MPARK payları geri alınmıştır.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.