Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-21 10:58:40

Fx piyasalar

USD/TRY: Çin'in koronavirüs tedbirlerini gevşetmesinin ardından, ülke genelinde ölümlerin artması, yeniden kapanma tedbirlerini gündeme getirmesiyle risk iştahını baskıladı. Öte yandan geçen hafta ABD borsalarında kâr satışları görüldü. Yine ABD'de bazı Fed üyelerinin faiz arttırımına ilişkin söylemleri, 10 yıllık tahvil faizlerini %3,82'ye kadar yükseltti. Dolar endeksinde ise geçtiğimiz Cuma günü 107'ye kadar görülen yükselişin ardından bu sabah 107,5'e tırmanış görüyoruz. Şu aşamada risk iştahındaki görüntü ile Dolar endeksinde dipten toparlanma çabaları sürebilir. Yurtiçi tarafa bakıldığında, Dolar/TL'de 18,60'ın hafif üzerinde yatay görüntü devam ediyor. Uzunca bir süredir yatay hareketlerini sürdüren kurda bugün de mevcut görüntünün sürebileceğini ve Dolar/TL'nin 18,570 - 18,6340 arasında dalgalanabileceğini öngörüyoruz. Bu hafta yurtiçinde TCMB kararı ön plana çıkarken, yurtdışında ECB ve Fed toplantı tutanakları, ECB ve Fed üyelerinin konuşmaları, ABD Chicago ve Richmond Fed endeksleri, kasım ayına ilişkin Euro Bölgesi ve ABD imalat ve hizmet PMI verileri, ABD Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi takip edilecek.


EUR/USD: Geçen hafta Fed yetkililerinden gelen enflasyon karşısında faizlerin daha yüksek seviyelerde olması gerektiğine yönelik söylemlerin ardından, ABD tahvil faizlerinde artış kaydedilmişti. Diğer taraftan önümüzdeki toplantılara dair faiz artırım beklentileri Fed yetkilileri tarafından paylaşılmaya devam etti. Buna göre geçen hafta Bullard'ın şahin açıklamalarına karşılık Atlanta Fed Başkanı Bostic, diğer üyelerin aksine faiz artırım sürecinde zirvenin daha düşük seviyelerde olduğunu öngördü. Ayrıca önümüzdeki toplantıda Fed'in faiz artış hızını yavaşlatması gerektiğini açıklayan Bostic enflasyonla mücadele için toplamda 100 baz puan daha artış olması gerektiğini belirtti. Fiyatlamalar tarafında geçen hafta içerisinde 105'li seviyelerini test eden dolar endeksinde toparlanma devam ederken parite baskı altında kaldı. 200 günlük ortalamasını test eden ve geçemeyen EURUSD'de 1,0375 seviyesi ana direnç olarak takip edilebilir. Ara direnç ise 1,0320 civarında. Aşağıda ise 1,0220 -  1,02 ve 1,0160 seviyeleri sıralı destek konumunda.


XAU/USD: Geçtiğimiz hafta 1.748 - 1.786 arasında hareket eden Ons Altın haftayı 1.749 seviyesinde tamamladı. Daha önceki iki haftayı yükselişle tamamlayan değerli maden, geçtiğimiz haftaya da alıcılı başlamasına rağmen haftayı %1,1 değer kaybıyla tamamladı. Fed üyelerinden gelen çelişkili açıklamalar sonrasında aradığı güveni bulamayan Ons Altın, bu haftaya da Dolar endeksinin (DXY) destek seviyesinden güç almasıyla kayıpla başladı. Teknik olarak 1.745 seviyesinin kırılması durumunda düşüşün 1.725 - 1.730 bölgesine kadar gerçekleşmesi normal bir düzeltme kabul edilebilir. Yükselişler halinde 1.768 direnç olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.