Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-18 15:57:00

“Senaryoyu okumak karakteri anlamanın ilk adımıdır”

TÜRSAK Vakfı YouTube kanalında sinemaseverlerle buluşan “Senaryo Sohbetleri” programının onuncu konuğu Mucize Doktor dizisinde "Nazlı" karakterini canlandıran oyuncu Sinem Ünsal’dı. Oyunculukla ve dizi dünyasıyla ilgili oldukça eğlenceli bir sohbetin gerçekleştiği program sinemaseverler tarafından ilgiyle takip edildi.

DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğinde hayata geçirilen 4. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kapsamında gerçekleştirilen “Senaryo Sohbetleri” program merakla beklenen bir ismi ağırladı. Yönetmen Bora Talat Oyacı’nın moderatörlüğünü yaptığı programın onuncu bölümünün konuğu “Oyuncu Gözüyle Senaryo” başlığı ile Mucize Doktor dizisinde "Nazlı" karakterini canlandıran oyuncu Sinem Ünsal’dı.

Sinem Ünsal programın moderatörlüğünü yapan Bora Talat Oyacı’nın senaryo ve oyuncu ilişkisine dair sorularının yanı sıra takipçilerin program esnasında sosyal medyadan ve YouTube üzerinden sordukları soruları içtenlikle cevapladı. Sinem Ünsal ayrıca TÜRSAK Vakfı Instagram hesabından yapılan çekilişle kendisine canlı yayına bağlanarak soru sorma hakkı kazanan bir hayranının sorusunu da içtenlikle cevapladı.

“Oyuncu Olmak İçin Bavulumu Toplayıp İstanbul’a Gittim”

Programda ilk olarak “Oyuncu olma hikayen nasıl başladı?” sorusuna cevap veren Sinem Ünsal, konservatuvar mezunu olmadığını fakat her zaman oyuncu olmak istediğini ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünden mezun olduktan sonra da bavulunu toplayıp İstanbul’a giderek bu yolculuk için ilk adımını attığını söyledi. Ünsal, oyunculuk macerasını şu cümlerlerle devam ettirdi: “Konservatuvarda dört sene daha kaybetmemek için oyunculuk eğitimi almaya başladım ve bir yandan da bu ders ücretlerini karşılamak ve İstanbul’da yaşayabilmek adına bir yayınevinde editor asistanı olarak çalışıyordum. Çok yoğun bir tempom vardı fakat ben çok mutluydum. Çok yoğun bir tempom vardı fakat ben çok mutluydum. Daha sonra menajerimle birlikte çalıştık. Tiyatrocu olmak için konservatuvar eğitimi almayı çok istiyordum. Bunun için de yüksek lisansa odaklandığım bir süreçte Çobanyıldızı dizisinden bir teklif geldi ve audition’dan hemen iki gün sonra da sete çıktım ve oyunculuk kariyerim böylelikle başlamış oldu”.

“Bir Oyuncu İçin Senaryoyu Okuma Süreci Çok Önemlidir”

“Oyunculukta herhangi bir projenin içinde yer aldığınızda öncelikle senaryoyu görüyorsunuz. Onu anlamak ve karakterinizi senaryoyu okuma sürecinde analiz etmek oyunculuk açısından çok önemlidir” diyen Sinem Ünsal lisans eğitiminde okuduğu Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünün bu süreçte kendisine çok yardımcı olduğunu söyledi. Mucize Doktor dizisini ve dizideki rolü hakkında da bilgiler paylaştı. Dizinin senaryosu kendisine geldiğinde ve onu ilk okuduğunda zihninde sahnelerin birer birer canlandığını Nazlı karakterini derinlemesine bir şekilde anladığını ifade etti. Ünsal diziye dair görüşlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Daha dizinin ilk bölüm senaryosunu okuduğumda dizinin çok hassas bir konuyu işlemesi beni çok farklı duygulara itti. Senaryoda her sahneyi merakla okudum ve bu hassas konuyu oldukça hassas bir şekilde ele alması başarısından dolayı da senarist Pınar Bulut’u tebrik ettim”.

Yönetmen Bora Talat Oyacı’nın moderatörlüğünü yaptığı ve TÜRSAK Vakfı’nın YouTube kanalında sinemaseverler ile buluşacak “Senaryo Sohbetleri”nde 20 Mayıs Çarşamba günü Murat Dalkılıç, 23 Mayıs Cumartesi Damla Sönmez, 27 Mayıs Çarşamba günü Uğur İçbak ve 30 Mayıs Cumartesi günü Birol Güven katılacak. Yayınlar TÜRSAK Vakfı’nın YouTube kanalından canlı olarak takip edilebilecek. Canlı yayınları kaçıran sinemaseverler ise programa ait önceki bölümlere TÜRSAK Vakfı’nın YouTube kanalından erişebilecek.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.