Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-27 19:00:00

Polis şiddetine karşı onbinler yürüdü

Dış Haberler, 27 Mayıs (HİBYA) – ABD'nin Minnesota Eyaleti'nde siyah bir vatandaşın polis müdehalesinin ardından yaşamını yitrimesi onbinlerce Amerikalıyı sokaklara döktü. Göstericiler polis şiddetini protesto ederek, müdehale eden polisle çatıştılar.

Mağaza personelinin, sahte 20 dolar ile ödeme yapmaya çalışması üzerine çağırdıkları polislerin siyahi vatandaşı tutuklama anlarındaki polis şiddeti olayın görgü tanığı vatandaş tarafından kaydedilip, sosyal medyada yayınlandı.

Siyahi vatandaşın daha sonra hastanede yaşamını yitirmesini ardından 4 polis memurunun açığa alındığı ve olayın FBI tarafından soruşturulduğu belirtildi.

Sosyal medyada dolaşan ve ilk defa Washington Post tarafından yayınlanan video, polisin kelepçeli adamı sokakta yere yatırmasını, ve bir polisin vatandaşın nefes alamadığını söylemesine karşın diziyle buynunu nasıl bastırdığını gösteriyor.

Dört polis memurunu görevden alan Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, olayın ortaya çıkmasının ardından "ABD'de siyahi olmak ölüm cezası olmamalı." diye konuştu.

Başlangıçta polisten yapılan iki açıklamada şahsın tutuklama sırasında direndiğini ve tıbbi nedenlerle öldüğünü belirtilmesine karşın belediye başkanı, polis açıklamalarının tümüyle doğru olmadığını söyledi.

Mayıs ayının başlarında da, 25 yaşındaki Ahmaud Arbery isimli siyah bir genç, Georgia eyaletinde koşu turu sırasındaiki beyaz kişi tarafından vurularak öldürülmüş, katiller ancak iki ay sonra tutuklanmıştı. Bu olay da Amerika Birleşik Devletleri'ndeki pek çok insanda büyük öfke yaratmış, ülkedeki ırkçılık ve siyahlara karşı şiddet konusundaki tartışmaları körüklemişti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.