Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-12 19:00:00

ABD’de satılan akıllı telefonların yüzde 70’i Çin’de üretiliyor

Çin ile Birleşik Devletleri arasında süregiden ticaret savaşına karşı Çin'den ithalattan vazgeçmek ABD için olanaksız görünüyor. Nitekim yılın ikinci üç aylık döneminde, bu çanta satış 31,8 milyon akıllı telefonun yüzde 70 kadarı “Made in China” damgası taşıyordu. 
 
Söz konusu piyasanın yüzde 47,1 oranında elinde bulunan Apple, ağırlığını sürdürerek bir yıl öncesine göre yüzde 10'luk artışla 15 milyon iPhone sattı. Bu telefonların neredeyse tamamı Çin'deki tesislerde üretildi. Öte yandan Çinli gruplardan Lenovo ve TCL de bir arada ABD piyasasının yüzde 12'ye yakın bir payını kapmış durumdalar.
 
Kore'den Samsung ve LG, Amerika piyasasında 23 ve 11'lik paylarla ikinci ve üçüncü başkasında. Bu markaların üretiminin esas süreçleri ise Kore ve Vietnam'da gerçekleşiyor. Bu nedenle, Canalys analistlerine göre, ABD ile Çin arasındaki gerilimler tüm akıllı telefon imalatçıları için belirsizlikler Korelileri etkilemiyor. Trump, Amerikan şirketlerini tüm üretimlerini kendi ülkelerine taşımaları hususunda uyarıyor. Ancak onun bu şimdilik tutumu, iPhone'un yapımcısı da dahil, pek ikna edici olmuşa benzemiyor.

Kaynak  Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.