Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-02-03 11:44:20

Anakaradan Hong Kong ve Macao'ya seyahat tamamen açıldı

Çin’in anakesimi ile Hong Kong ve Macao özel idari bölgeleri arasındaki seyahatin 6 Şubat’tan itibaren tamamen yeniden başlatılacağı bildirildi.

Devlet Konseyi’ne bağlı Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması tarafından yayınlanan bildiride önümüzdeki Pazartesi günüden itibaren anakesimin iki özel idari bölgeden Guangdong'daki kara limanları aracılığıyla gelen yolcu sayısını sınırlamayacağı kaydedildi.

Bildiriye göre Guangdong eyaletindeki kara limanları aracılığıyla iki özel idari bölgeden gelen yolcuların önceden rezervasyon yaptırmasına gerek kalmayacak ve grup turları da 6 Şubat’tan itibaren yeniden başlatılacak.

Bildiride gelen yolcuların, son yedi gün içinde yurt dışına seyahat etmemişlerse negatif nükleik test kanıtı sunmaları gerekmediği, 7 gün içinde yurt dışına seyahat tecrübesine sahip olanların 48 saat içinde negatif nükleik test kanıtı sağlamaları gerektiği de duyuruldu.

Anormal sağlık koduna sahip olan veya vücut ısısı yüksek olan yolcuların gümrük memurları tarafından test edileceği ve COVID-19 test sonucu pozitif olan yolcuların evde veya anakesimdeki bir hastanede karantinada kalacağı açıklandı.

Yolcu akışını karşılamak ve yolcu taşımacılığı şirketlerinin kapasitesini artırmak için daha fazla liman açılması bekleniyor.

Bildiri, Çin'in sosyal medya platformu Sina Weibo’da hızla en çok konuşulan konulardan biri haline geldi ve çok sayıda internet kullanıcısından destek aldı.

Alibaba'nın seyahat portalı Feizhu'dan alınan veriler, Hong Kong ve Makao'ya yapılan seyahatlerin popülaritesinin arttığını gösterdi. Verilere göre Hong Kong ve Makao’ya bilet arama hacmi 2 kattan fazla arttı. Hong Kong seyahatinin arama popülaritesi bir anda yüzde 371'den fazla, Macao seyahatinin arama popülaritesi ise yüzde 324 arttı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.