Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-18 10:05:00

Koronavirüsüne karşı 360 derece önlem

Saha çalışanlarının da sağlık ve hijyenini gözeten Enerya, tek kullanımlık eldivenler, galoşlar ve manometre kullanan ekipler için yine tek kullanımlık ağızlık dağıtımı yaparak saha operasyonunda görevli çalışanlarının yanı sıra abonelerinin de sağlığını dikkate aldığını gösterdi. Ayrıca Enerya, yaşanabilecek her duruma karşın, abonelerini zor durumda bırakmayacak ve operasyonlarını devam ettirmelerini sağlayacak süreklilik planlarını da hazırladığını açıkladı.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19’un etkilerinin ülkemizde de görülmesiyle beraber çalışanlarının sağlığı ve güvenliğini birinci önceliğine alan Enerya, bütün ofislerinde, müşteri hizmet noktalarında, saha operasyonunda ve çağrı merkezlerinde dezenfektasyon çalışmalarına hız verdi, saha çalışanları için ise önlemlerini sıklaştırdı. Enerya, bu bilinçle, profesyonel ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalarda, insan sağlığına zarar vermeyen ürünler kullanılarak dezenfektasyon çalışmalarını gerçekleştiriyor.

 

Bütün ofislerinde, müşteri hizmet noktalarında, saha operasyonunda ve çağrı merkezlerinde çalışanlarının bir arada bulunduğu çalışma/ofis alanlarına, yemekhanelere ve ofislere el dezenfektanları yerleştiren Enerya, bu alanlardaki hijyen ve dezenfeksiyon uygulamalarının sıklığını artırarak konuya hassasiyetle yaklaşıyor. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararlara istinaden son 14 gün içerisinde yasaklanan ülkelere tüm yurt dışı seyahatlerini iptal eden Enerya, bunlar dışındaki ülkelere seyahat gerektiren zaruri bir durum söz konusu olduğunda, çalışanların seyahat programlarını Enerya İnsan Kaynakları’na önceden bildirmesini istiyor. Bunun yanı sıra, çalışanları ya da ailesinde hastalık belirtisi oluşması halinde, bireysel yurt dışı seyahatlerinden sonra ve kalabalık etkinliklere katılım sonrası 14 gün boyunca idari izinli sayılması yönünde karar alındığının altını çiziyor.

 

Tüm çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini birincil önceliği kabul eden Enerya, operasyonu olduğu tüm illerdeki çalışanlarına kişisel Kovid-19’dan korunma yollarının anlatıldığı ilgili sunumlar yaptı ve ortak alanlara bilgilendirici ve hatırlatıcı posterler yerleştirdi. Tüm bunların yanı sıra tek kullanımlık eldivenler, galoşlar ve manometre kullanan ekipler için yine tek kullanımlık ağızlık dağıtımı gerçekleştiriyor. Resmi açıklamanın ardından çalışanlarına yönelik verilen uzaktan eğitimlerin sıklığını da artıran Enerya tarafından, müşterilerinin bir arada bulunduğu tüm ofis ve müşteri hizmet noktalarındaki vezne gibi alanlara el dezenfektanları yerleştirmenin ötesinde, çalışanlarının ve abonelerinin sıklıkla temas ettikleri vezne bankolarını ve sabit kalemleri profesyonel ekiplerce insan sağlına zarar vermeyen kimyasallarla sık sık dezenfekte ediliyor.

 

Olası bir salgın durumunda resmi mercilerin talimatları ve yönlendirmeleri doğrultusunda çalışanlarının ve abonelerinin sağlığını riske atmayacak şekilde hareket edeceğini açıklayan Enerya, evden çalışma (Home Office) sistemi gibi çeşitli çözümler ile çalışanlarını güvende tutmak için tüm hazırlıklarını yapıyor. Şirket devamlılığının yanı sıra çalışanlarının ve ailelerinin sağlığını düşünen Enerya 17 Mart 2020 Salı gününden başlayarak, 19 Mart Perşembe gününe kadar kademeli olarak uzaktan çalışma yetkinliklerini test etmek amacıyla çalışanlarını “evde, ofiste ve sahada” görev yapacak şekilde belirledi.

 

Bu süreçte Sağlık Bakanlığı’nın ve EPDK’nın alacağı tüm kararları yakından takip edeceğinin ve uyacağının altını çizen Enerya, yaşanabilecek her duruma karşın, abonelerini zor durumda bırakmayacak ve operasyonlarını devam ettirmelerini sağlayacak süreklilik planlarını hazır olarak bekletiyor.

 

Enerya, tüm çalışanlarını koronavirüsün belirtileri ve korunmak için gerekli tedbirler içerikli bilgilendirmelerle de bilinçlendirmeye devam ediyor.

 

Alınan diğer önlemler ise şu şekilde:

Yurt içi ve yurt dışında bütün gelişmeleri takip etmek ve gereken kararları hızlıca alıp uygulamak amacıyla bir “komite” kuruldu.

Vardiyalı ve evden çalışma olasılığına karşılık tüm teknik altyapı planlaması yapıldı.

Çalışanların zorunlu haller dışında yurt içi ve yurt dışı seyahatleri iptal edildi.

İştirakler ve bölümlerimiz arasındaki koordinasyonun mümkün olduğunca ve öncelikle uzaktan erişim (telefon, telekonferans, video konferans vb yöntemler) ile gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Zorunlu haller nedeni ile yapılması gereken şehirlerarası iş seyahatlerinde toplu taşıma yerine, bireysel araçların tercih edilmesi beyanında bulunuldu.

Toplu taşıma ile ofise ulaşan tüm çalışanlar için özel ulaşım planlaması yapıldı. Hiçbir Enerya çalışanının toplu taşıma ile ofise gelmemesi yönünde karar alındı.

 

 

Enerya Hakkında

STFA Yatırım Holding grup şirketi olarak 2003 yılında kurulan Enerya, doğal gaz dağıtımı, elektrik ticareti, doğal gaz ticareti ve yenilenebilir enerji alanlarında faaliyet göstermektedir. Türkiye'nin en yaygın 2. özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya Enerji A.Ş, Partners Grup ortaklığıyla 11 şehirde 30 yıl süreyle doğal gaz dağıtım lisansına sahiptir ve 1.400.000’i aşkın aboneye hizmet sunmaktadır. Yenilikçi ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla enerji sektörünün en önemli aktörlerinden biridir.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.