Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-27 11:26:44

Kasım ayı satışlarında yüzde 23 artış bekleniyor

Black Friday ile başlayan ve markaların Kasım ayı içerisinde herhangi bir günü sahiplenmesiyle Muhteşem Cuma, Efsane Cuma gibi isimlerle lanse edilen indirim günleri başladı.   

Alışveriş yapmak isteyen büyük bir kitlenin Kasım ayını beklediğinin altını çizen Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “Her yıl bir önceki yıla göre Kasım ayında satış hacminin ciddi bir artış gösterdiği bir dönem oluyor. Bu ay markalar diğer indirim duyurularından önüne geçmek için hedef kitle seçimini daha geniş tutmalılar. Çünkü bu dönemde alışveriş yapmayacağını düşündüğümüz kesimden de ciddi dönüşler oluyor. Bu indirim duyuruları sayesinde yeni müşteriler ile de temas sağlanıyor” dedi.

Markaların indirim duyurularına başlamadan web site, mobil ve sosyal medya uygulamalarının da sorunsuz çalıştığına emin olmaları gerektiğini belirten Kaplan, “ Kasım ayında binlerce kişi web sitelerini veya uygulamaları ziyaret ediyor ve eğer altyapı sağlam değil ise bazı aksaklıklara sebep olabiliyor. Web sitenin veya diğer uygulamaların 3 saniyeden fazla sürede açılıyor olması onlarca müşteri kaybı demek. Bu yüzden müşterilerin indirimden faydalanmaları için gerekli erişim sağlanmalıdır. Kasım ayında büyük bir yoğunluk olacağı için lojistik çalışmalarının da aksatılmaması gerekir. Aksi takdirde mevcut müşteri kaybı da kaçınılmazdır” açıklanmalarında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.