Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-06 09:20:00

Piyasadan haberler

ŞİRKET HABERLERİ

·

AKSA

Şirketin COVID-19 salgını nedeniyle düşen talebi göz önünde bulundurarak, üretim kapasite kullanım oranında geçici süre ile %50 kapasite azaltımına gidecektir. "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca, kısa çalışma ödeneği alınması için başvuruda bulunulacaktır. Üretim süreci mevcut sağlık ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde devam edecektir.

·

ALYAG

Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda, Şirketin "Madencilik ve Enerji" sektöründe faaliyet göstermek üzere yaptığı girişimleri kapsamında,  Madencilik sektöründe faaliyetlerine başlayabilmesini teminen Entegre Olmayan Zenginleştirme Tesisi satın almasına,Bu kapsamda yapılacak yatırımlar ve gerekli makina parkının satın alınması için tedarikçilerle gerekli görüşmelerin yapılmasına,Söz konusu yatırımlarla ilgili yapılacak görüşmeler ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik'in yetkilendirilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.

·

ATEKS

COVİD-19 Salgını Nedeniyle Alınan Tedbirler ve Üretime Verilen Aranın Uzatılması Hakkında KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

BEYAZ

2020 Yılı İlk Çeyrek Araç Satış Değerlendirme ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

CIMSA

03.04.2020 tarihinde borsada işlem gören tipe dönüşen hisse senetleri hakkında KAP'ta paylaşılan açıklama.

·

CUSAN

Bağlı Ortaklık Çuhadaroğlu Alüminyum'un Devam Eden Projesi ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

DOCO

COVID-19 Salgını Nedeniyle Alınan Tedbirler KAP'ta paylaşılmıştır

·

ECILC

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) küresel salgını kapsamında, Şirketin %50 oranında ortak olduğu ve 20.03.2020 tarihli açıklamada geçici süreyle hizmete kapatıldığını duyurduğu Kanyon Alışveriş Merkezi'nin hizmete kapatıldığı 20 Mart 2020 tarihinden itibaren 30 Nisan 2020 tarihine kadar olan süre için kapalı olan mağaza kiracılarından kira bedeli alınmamasına karar verilmiştir.

·

EGEEN

24.03.2020 tarihli açıklamada, Corona virüs salgını nedeniyle gelinen noktada,  Müşteri ve tedarikçilerde ortaya çıkan fabrika duruş ve sipariş iptallerine istinaden, Pınarbaşı ve Serbest Bölge fabrikalarındaki faaliyetlerin 30 Mart'a kadar olan süreçte yavaşlatılması akabinde 30 Mart ile 6 Nisan arasındaki süreçte ise üretime ara vereceği kamuya açıklanmış olup, Şirket'in tedarikçi ve müşteri sipariş koşulları tekrar değerlendirilerek bu sürenin 9 Nisan 2020 olarak revize edilmesi kararlaştırılmıştır.

·

FRIGO

COVID-19 Duyurusu ve Alınan Önlemler ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

FROTO

30 Mart 2020 tarihli açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde Kocaeli ve Eskişehir Fabrikalarının 13 Nisan 2020 tarihine kadar kapalı olacağı kamuya açıklanmıştır. Ford Avrupa'nın, koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılımına paralel olarak Avrupa'da ticaretin kesintiye uğraması ve tedarik zincirinde yaşanan problemler sebebiyle, üretim faaliyetlerine ara vermeyi devam ettirme yönünde aldığı kararlar dikkate alınarak Şirketin de üretim faaliyetlerine ara verme süresi 27 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

·

IPEKE

Yönetim Kurulu Üyesi Değişiklikleri ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

ISGYO

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) küresel salgını kapsamında, Şirket portföyünde yer alan ve geçici süreyle hizmete kapatılan Kanyon Alışveriş Merkezi, Ege Perla Alışveriş Merkezi ile diğer çarşı/ticaret alanlarına (Kule Çarşı, Mallmarine ve Tuzla Meydan Çarşı) ilişkin olarak; söz konusu taşınmazların hizmete kapatıldığı 20 Mart 2020 tarihinden itibaren 30 Nisan 2020 tarihine kadar olan süre için kapalı olan mağaza kiracılardan kira bedeli alınmamasına, söz konusu dönem içerisinde hizmet vermeye devam eden mağazalar için kira bedeli alma yetkisinin Şirket Genel Müdürlüğüne verilmesine karar verilmiştir.

·

ISMEN

Sermayesinde %74 paya sahip olduğumuz bağlı ortalık Efes Varlık Yönetim A.Ş.'nin 40.000.000.-TL olan sermayesinin 70.000.000.-TL'ye çıkarılması amacıyla yapılacak bedelli sermaye artırımına katılmaya ve artırılacak 30.000.000.-TL'nin tamamının Şirket tarafından karşılanmasına karar verildi. Bedelli sermaye artırımı sonrası bağlı ortalık sermayesindeki payı %85,14 olacaktır.

·

KERVN

Şirket'in geçmişten gelen alacaklılarından Gelecek Varlık Yönetim A.Ş tarafından bakiye alacağının Tevfik Orhan Özsaraçoğlu' na devir ve temlik edildiği daha önce pay sahiplerine duyurulmuştu. Temlik alacaklısı Tevfik Orhan Özsaraçoğlu ile söz konusu borcun tenkisi, yapılandırılması ve tasfiyesi için yapılan görüşmeler neticesinde; Şirket' in 94.837.843,17 TL olan borcunun indirimli olarak 70.000.000 TL olarak 7 adet eşit taksit ve senetle ödenerek, ayrıca ilave teminat verilerek yapılandırılması ve tasfiyesinde uzlaşma sağlanmış ve taraflar arasında Borç Yapılandırma Protokolü imzalanmıştır.

·

KOZAA

Yönetim Kurulu Üyesi Değişiklikleri ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

KOZAL

Yönetim Kurulu Üyesi Değişiklikleri ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

KOZAL

Şirket tarafından, İzmir ili Bergama ilçesi Ovacık mevkiindeki Ovacık Altın Madeni Üçüncü Atık Depolama Tesisi projesi ile ilgili olarak 03/08/2017 tarihinde "ÇED Olumlu" Kararı verildiği, bu ÇED Olumlu Kararı hakkında, bir kısım davacılar tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhinde İzmir 3. İdare Mahkemesinin 2017/1432 E. sayılı dosyası ile iptal davası açılmış olup, şirketce davalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanında davaya müdahillik talebinde bulunulduğu açıklanmış idi. Gelinen durumda, İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından davanın reddine karar verildiği, hususu şirkete 03 Nisan tarihinde tebliğ edilmiştir.

·

KUYAS

Şirket; COVID-19 virüs salgını, karantina uygulamaları ve hastalığın ülkede yayılmasının önlenmesine dair tedbirlerden doğrudan etkilenen sektörlerde faaliyette bulunduğundan ve bu sebeple 518 Sıra No'lu VUK Genel Tebliğinin 3 üncü maddesi kapsamında mücbir sebep kapsamında olduğundan dolayı,  01.04.2020-30.06.2020 tarihleri arasında 3 (üç) ay süreyle dönüşümlü ve/veya part-time çalışılarak "Kısa Çalışma" yapılmasına ihtiyaç duyulduğuna,  İşbu konu ile ilgili "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" kapsamında gerekli başvurular yapılmak sureti ile 01.04.2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle (30.06.2020 tarihine kadar) kısa çalışma modeline geçilmesine karar verilmiştir.

·

MAKTK

Şirket Covid-19 salgınının neden olduğu azalan talep ortamını, stokların yeterli seviyede olmasını ve ilaveten gıda dışı ürün nakliyatına getirilen sınırlamaları göz önüne alarak, salgının etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde tedbiren Gebze/Kocaeli'ndeki üretim tesislerinde 03.04.2020 tarihi itibarıyla üretime geçici süreliğine ara vermiştir. Bu kapsamda ülkedeki gelişmeler takip edilmekte olup, Covid-19 salgını önlemleri kapsamında kısa çalışma ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanılması konusunda başvurular yapılacaktır.

·

METAL

HİSSE DEVRİ İÇİN GÖRÜŞME ile ilgili detaylı paylaşım

·

MRDIN

Mardin Çimento Sanayii ve Tic. A.Ş'nin devralma suretiyle Adana Çimento Sanayii Türk A.Ş., Aslan Çimento A.Ş. Bolu Çimento Sanayii A.Ş. ve Ünye Çimento San. Tic. A.Ş. ile birleşmesi işleminin görüşüldüğü 27.03.2020 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, Genel Kurul'a katılarak olumsuz oy kullanan ve toplantı tutanağına muhalefet şerhi işleten pay sahipleri, Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri ile ilgili KAP'ta yer alan formu kullanarak ayrılma hakkı işlemleri için başvuruda bulunabilirler.

·

OSTIM

Yönetim Kurulu, dünya genelinde ve ülkede görülen covid-19 salgına karşı çalışanların ve aileleri için önlem alınmasını temin etmek amacı ile Şirket merkezi ve ihracaat sevk merkezinde çalışanlar için haftalık çalışma süresini 6 Nisan 2020 – 7 Temmuz 2020 tarihleri arasında geçici olarak 45 saatten 25 saate düşürülmesine, bu gerekçe ile 4447 Sayılı Kanun'un Ek 2. maddesine dayanılarak hazırlanan "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" kapsamında çalışanlar için Kısa Çalışma Ödeneği Başvurusu yapılmasına ve bu hususta Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verilmiştir.

·

TMSN

25 Aralık 2019 tarihinde TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. (TÜMOSAN) ile FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. (FNSS) arasında imzalanan Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi Alt Yüklenici Sözleşmesi kapsamında, FNSS tarafından TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. 'ye avans ödemesi yapılmıştır.

·

TSKB

Banka Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sayın Suat İnce, 3 Nisan 2020 tarihi itibariyle Yönetim Kurulu Üyeliğinden ve Genel Müdürlük görevinden emeklilik nedeniyle ayrılmıştır. Banka Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ece Börü, Genel Müdür Vekili olarak atanmıştır.

·

TTRAK

22 Mart tarihli açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, Avrupa ülkelerinden yapılan tedarik ve teslimat süreçlerinde yaşanan aksamalar nedeniyle Ankara ve Erenler Fabrikalarında yapılan üretime 23.03.2020 tarihinden başlamak üzere 14 gün süreyle ara verileceği kamuya açıklanmış olup, yaşanan gelişmeler sonucunda bu süre 20 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Üretim dışında kalan operasyonlar şirketin İş Sürekliliği Planı ve çalışanların sağlığına yönelik tedbirler çerçevesinde devam edecektir

·

VAKBN

3 Nisan 2020 tarihinde, dış ticaretin finansmanı ile birlikte genel finansman ihtiyaçları çerçevesinde kullandırılmak üzere, ICBC Türkiye'den 325 milyon ABD Doları tutarında 3 yıl vadeli kredi temin edilmesine yönelik sözleşme imzalanmıştır.

·

YBTAS

Piyasa koşulları nedeniyle, şirketin Yozgat Çimento Fabrikası klinker üretim hattının yaklaşık olarak 3(üç) aylık bir süre için geçici olarak faaliyetinin durdurulmasına karar verilmiştir. Üretim planlaması kapsamı neticesinde ve piyasa koşulları öngörüsü dahilinde anılan sürede klinker stokları, çimento üretim ve satış ile klinker satış taleplerini karşılayacak seviyede olduğu düşünülmektedir. Dolayısıyla devam eden duruştan çimento üretim  ve satışlar etkilenmeyecektir.

·

ZOREN

İştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünmeye ilişkin Yönetim Kurulu Kararı ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

DEVA

COVID-19 Salgını Nedeniyle Alınan Önlemlere İlişkin Bilgilendirme ile ilgili KAP'ta yer alan bildirim

·

SAYAS

Bağlı ortaklık Say Kurumsal Kimlik ve Tasarım Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkezinin İstanbul'da olduğu da dikkate alınarak Şirketin herhangi bir faaliyeti bulunmayan İstanbul Şubesi'nin kapatılmasına karar verilmiştir.

·

KAREL

Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında, 4447 Sayılı Kanun'un Ek 2nci maddesine dayanılarak hazırlanan "Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" çerçevesinde, iş hacmi düşen bölümlerdeki çalışanların yararlanabilmesi amacıyla 3 aylık süre için Şirket tarafından Kısa Çalışma Ödeneği Başvurusu yapılmıştır.Başvuru ile ilgili olarak kurum onayı beklenmektedir.

·

AKSEN

Şanlıurfa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali Hk. Güncelleme KAP'ta paylaşılmıştır

·

CEMAS

"05.11.2019 tarihinde KAP'ta duyurduğu Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanımına İlişkin Rapor'da belirtilen 2 Adet CNC İşleme Makinası yatırımından ikincisini (ilki 04.02.2020 tarihinde KAP'ta duyurulmuştur) yapmak üzere Japon Yamazaki Mazak firması ile 03.04.2020 tarihinde satın alma sözleşmesi imzalanmıştır. Satın alma sözleşmesine göre, Japonya'da özel üretimi yapılacak "SmoothC Kontrollü Yamazaki Mazak C eksenli Mega Turn 500M CNC Tezgah" yaklaşık 5 ay sonra Şirkete teslim edilecektir. Söz konusu CNC tezgahın devreye alınması ile birlikte mevcut müşteri Arçelik'in hem yurt içinde hem de yurt dışındaki fabrikaları ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde yeni parça üretimleri yapılabilir hale gelinecektir."

PAY ALIM SATIM HABERLERİ

·

ATAGY

ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER 01/04/2020 tarihinde Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 3,65-3,72 fiyat aralığından 5000 adet alım, 17500 adet satım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.sermayesindeki payları 01/04/2020 tarihi itibariyle %15,51 sınırına ulaşmıştır.

·

HDFGS

HEDEF FİNANSAL YATIRIMLAR A.Ş 02.04.2020 - 02.04.2020 tarihinde HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,74 - 1,78 TL fiyat aralığından 600.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve 102.585 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte HEDEF
GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 02.04.2020 tarihi itibariyle %17,49 sınırına ulaşmıştır

·

KRDMB

ÇAĞ ÇELİK DEMİR VE ÇELİK ENDÜSTRİ AŞ KARABÜK ŞB 02.04.2020 - 02.04.2020 tarihinde KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,94 - 1,95 TL fiyat aralığından 375.240 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 02.04.2020 tarihi itibariyle %0,045738 sınırına ulaşmıştır

·

MTRYO

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Metro Avrasya Investment Georgia A.Ş. tarafından Kuruluşa gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama KAP'ta yer almaktadır.

·

PRZMA

Raşit KURU 01.04.2020 - 01.04.2020 tarihinde PRİZMA PRES MATBAACILIK YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,81 - 4,82 TL fiyat aralığından 215.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte PRİZMA PRES MATBAACILIK YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 01.04.2020 tarihi itibariyle %21,89 sınırına ulaşmıştır.

 

SERMAYE ARTIRIM HABERLERİ

·

CEOEM

Şirketin 18.800.000 TL tutarındaki çıkarılmış sermayesinin 50.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak kaydıyla, 23.500.000 TL'si emisyon priminden karşılanmak suretiyle, bedelsiz olarak artırılarak 42.300.000 TL'ye çıkarılması ve esas sözleşmenin sermaye ile ilgili 6. maddesinin tadili için 13.02.2020 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuş, şirketin bedelsiz sermaye artırımı başvuru onayı Sermaye Piyasası Kurulu'nun 02.04.2020 tarih ve 2020/21 sayılı bülteninde yayımlanmıştır.

·

DIRIT

Şirketin Bedelli Sermaye Artırımı SPK Başvurusu ve SPK Onayına Sunulan Taslak İzahname hakkında KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

MARKA

Şirketin Sermaye Piyasası Kurulu'na Tahsisli Sermaye Artırımı ile ilgli başvurusu 03.04.2020 tarihi itibariyle yapılmıştır.

Kaynak:A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.