Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-16 12:15:07

Akşener: “Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz"

Akşener, dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “Kutlu olsun. Türk milleti, Ankara’dan Lefkoşa’ya uzanan bir varoluş köprüsüdür. İYİ Parti olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması ve erkin bir devlet olarak geleceğe taşınması yönündeki kararlılığımızı bu kutlu çatı altında, bir kez daha vurgulamak istiyorum.” dedi.

Türk Devletleri İşbirliği Teşkilatı’nın Semerkant zirvesinde KKTC’nin gözlemci üye olarak dahil edilmesinin önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Akşener, şunları kaydetti:

“Bununla birlikte hedef, gerçek bir tanıma sürecinin inşası olmalıdır. O nedenle, buradan, bir kez daha ilan etmek isterim ki iktidarımızda hayat geçireceğimiz, Türk Dünyası Bakanlığımız ile hem bunu başaracağız hem de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kendi karar ve politikalarıyla halkının inanç ve sorumluluğuyla, yükselmesine imkan tanıyan bir yönetim ve ilişki modelini hakim kılacağız.”

Akşener, İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısı ile ilgili, “Yine canımız yandı. Yine kalbimiz acıdı. PKK/PYD/YPG terörünün bombasının ateşinde tertemiz hikayelerimiz, maalesef yarım kaldı. Adana’dan yola çıkıp, kardeşinin nişanı için, İstanbul’a giden sırf, İstiklal Caddesi’nde alışveriş yaptıkları için, hayatlarını kaybeden minik Ecrinimiz ve babası Yusuf Meydan’dan geriye birbirlerine, mutlulukla baktıkları, o güzel fotoğrafları kaldı.” diye konuştu.

Türk milletine yaşanan terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileyen Akşener, “Terör, kandan beslenir. Terör, acıdan beslenir ve amacı her zaman aynıdır. Devleti baskılayıp millet iradesini, endişe ve korkuyla teslim almak ister. Biz, Büyük Türk Milleti’yiz. Tarihimizin her döneminde, böyle kirli emellere karşı el ele, omuz omuza verip direndik.” dedi.

Akşener, Türk milletinin çok ağır ve çok acı hatıralara sahip olduğuna ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bombalar, suikastlar, saldırılar. Her seferinde, teröre lanet ettiğimiz ve her seferinde de milletçe, ‘dimdik ayaktayız’” dediğimiz, acı hatıralar. Bir çocuğu babasından, bir kadını eşinden eden bir torunu dedesinden, bir aileyi torunundan kopartan yüzlerce olay yaşadık. Evet, zor günlerimiz oldu. Ancak, kadim devlet geleneğimiz ve fedakar milletimiz her türlü belayı savuşturmayı başardı.”

Terörle mücadelenin siyasi ihtirasları kaldıramayacağını dile getiren Akşener, “İktidarın büyük bir ciddiyetle, devleti idare etmesi tehditleri, titizlikle ortadan kaldırması gerekir. Terörle mücadele, ciddiyetsizliği kaldırmaz. Terörle mücadele, iktidardakilerin birbiriyle çelişen, tutum ve açıklamalarını kaldırmaz.” şeklinde konuştu.

Akşener, terörle mücadelede sınır güvenliğinin önemli olduğunun altını çizerek, “Devlet, hudutlarımızı namus bilerek, sahip çıkmakla görevlidir.  Bir teröristin, mülteci kılığına girerek 4 koca ay, kaçak bir şekilde, ülkemizde yaşamasına göz yummaz. İktidar ise kontrolsüz bir göç politikası uygulayarak sınırlarımızın, kevgire çevrilmesine sessiz kalmaz.” ifadelerini kullandı.

Dezenformasyonla mücadelede terörle mücadelenin ilk şartlarından biri olduğuna dikkati çeken Akşener, “Dezenformasyonla mücadele, medya karartmasıyla değil, doğru ve sürekli bilgilendirmeyle yapılır. Çünkü devlet yönetiminde şayet özgürlüğü güvenliğe ya da güvenliği özgürlüğe tercih ederseniz sonunda her ikisinden de olursunuz.” dedi.

Terör saldırısı sonrasında 24 saat geçmeden faili bularak, etkisiz hale getiren Türk polisini ve bu süreçte emeği geçen güvenlik güçlerini kutlayan Akşener, şunları söyledi:

“Allah onların ayağına taş değdirmesin. Bir daha böyle bir olayın tekrarlanmaması adına da terörle mücadele stratejisinde devlet aklının önemini, bir kez daha vurguluyor ve iktidardaki siyasetçileri tüm dünya tarafından imrenilen yetkin güvenlik birimlerimizi dinlemeye ve devlet geleneklerimize uygun biçimde hareket etmeye davet ediyorum.”

Akşener, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren teröristin PKK/PYD/YPG elinde eğitim gördüğünü hatırlatarak, “Suriye uyruklu ve Afrin üzerinden, ülkemize kaçak girmiş. Yani, bu acı olayın, bir de kaçak göç boyutu var. Türkiye’nin, 11 yıldır yaşadığı, sığınmacı meselesinin bir milli güvenlik sorunu olduğunu, her fırsatta dile getiriyoruz. Milyonlarca sığınmacının, sebep olduğu sorunların yanında gösterilen müsamaha nedeniyle, sınır güvenliğimiz ortadan kalktığını da her fırsatta vurguluyoruz.” dedi.

Konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Herkes aklını başına alsın. Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz, devlet. Türkiye’yi yönetenlerin işi, sızlanmak değildir. Türkiye’yi yönetenlerin işi, ‘bank’ tartışmaları açıp, siyasi ‘yakan top oyunlarından’ medet ummak da değildir. Bay Kriz, hamasi konuşmalarla, nutuklarla bırakın sorunu çözmeyi, daha da büyüttüğünü artık görmelidir. Bay Kriz ve beceriksiz ekibi, artık bu işin ciddiyetini kavramalı ve ülkemizin geleceğine, ipotek koyan bu sorunu, bir an önce çözmelidir.”

Akşener, 2023 seçimlerini işaret ederek, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında milletimizin demokratik ruhuna yakışır bir ortamda, seçimlere gideceğiz. Akılla, emekle, kadrolarımızla, projelerimizle yarışacağımız ve iyi olanın, milletimizin teveccühünü kazanacağı, hak ettiğimiz gibi, tertemiz bir seçim süreci geçireceğiz. Milletimizin mutlu, güvenli ve huzurlu yarınları için cesaretle, ciddiyetle, aşkla ve şevkle, İYİ Parti olarak, biz buradayız.”

Türk milletinin arasında vazgeçebilecekleri tek bir insan olmadığını söyleyen Akşener, “Allah şahidimiz olsun ki; yerle gök birleşse, bizler arada kalmayacağız. Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Kendini dev aynasında gören, vicdansızlardan olmayacağız. ‘Yeter söz milletindir’ diyeceğiz ve aslanlar gibi iktidara geleceğiz. 85 milyon, el ele, omuz omuza verip, güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye’ye mutlaka kavuşacağız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.