Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-23 11:14:04

Fx gündem

USD/TRY: Bazı Fed yetkililerinin sıkı duruşa işaret eden konuşmaları dışında açıklanan veriler resesyon kaygılarını artırırken, ABD piyasaları hafta genelinde satıcılıydı. Cuma günü ise güçlü bir toparlanma yaşanırken Fed üyesi Waller'in faiz artış hızını azaltabileceklerini söylemesi piyasaları destekleyen gelişme olarak ön plana çıktı. Bu haftaya bakıldığında Euro Bölgesi ve ABD güven endeksleri, ABD ve Euro Bölgesi'nde imalat ve hizmet PMI verileri, ABD'de 4. çeyrek büyüme, Fed'in takip ettiği PCE endeksi ile kişisel gelir ve harcamalar takip edilecek başlıca veriler. Yurtiçinde ise bu sabah açıklanan tüketici güven endeksi, ocak ayında bir önceki aya göre %4,6 oranında artışa işaret etti. Perşembe günü ise TCMB tarafından açıklanacak yılın ilk Enflasyon Raporu bu hafta öne çıkan gelişmelerden olacak. Enflasyon Raporu'nda TCMB'nin yıl sonu TÜFE tahmini ve enflasyon patikası takip edilecek ve TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun sunumunda vereceği mesajlar izlenecek. Fiyatlamalar tarafında ise şu aşamada birçok gelişmeye sınırlı tepki veren kurda, sakin görüntünün bugün de korunabileceğini ve 18,75 - 18,84 arasında bant hareketinin sürebileceğini öngörüyoruz.

EUR/USD: Geçen hafta genelinde açıklanan veriler ve Fed yetkililerinden gelen açıklamalar küresel piyasalarda resesyon endişelerini artırdı. Bununla birlikte haftanın son işlem gününde bir başka Fed üyesi Waller'in faiz artış hızını azaltabileceklerini belirtmesi resesyon kaynaklı endişeleri hafifletti ve risk iştahını destekledi. Risk iştahındaki toparlanma ve ECB üyelerinin şahin açıklamaları ile birlikte EUR/USD paritesinin bu sabah 1,09 seviyesine kadar çıktığını izliyoruz. ECB Yönetim Konseyi Üyesi Knot, bankanın gelecek iki toplantıda 50'şer baz puan faiz artırmasından yana olduğunu ve faiz artırım büyüklüklerini azaltmak için erken olduğunu vurgulamıştı. Bu hafta, makro veriler dışında Lagarde başta olmak üzere ECB yetkililerinin konuşmaları önemli. Paritede teknik seviyelere bakıldığında ise 1,0985 direnç seviyesi olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1,0855 - 1,0785 seviyeleri sıralı destek konumunda.

XAU/USD: Değerli madende geçen hafta 1.900 seviyesinin altına sarkma yaşansa da gelen alımlar sonrasında kapanış 1.926 seviyesinden gerçekleşti. Haftalık kazanç da %0,3 oldu. Piyasalar bir taraftan yavaş yavaş Fed'in 1 Şubat'taki toplantısına odaklanırken, Başkan Lagarde başta olmak üzere ECB yetkililerinin bu haftaki konuşmaları parite üzerinden değerli madeni etkileyebilir. Bunun dışında resesyon kaygılarının ön planda kaldığı ortamda makro veriler de oynaklık yaratabilir. Haftaya başlarken ise Ons Altın'da kısmi geri çekilme yaşanıyor. Şu aşamada Dolar'daki zayıflığın devam ettiği ve Altın lehine pozisyonlanmaların sürdüğü ortamda değerli madendeki kar satışlarının sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz. Destek 1.907 seviyesinde. Diğer yandan olası yükselişlerde 1.930 direncinin üzerinde 1.950 takip edilebilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.