Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-26 10:45:22

Kartal’dan kadınlara “Şiddete Karşı Haklarımız”  paneli

Kartal Belediyesi, Mor Dayanışma Kadın Derneği ve İstanbul Gedik Üniversitesi iş birliği ile Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde 6284 Sayılı Aileyi Koruma ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair kanunun maddeleri anlatılarak, kadınların konuyla ilgili soruları yanıtlandı.

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın da panele katılarak birer konuşma yaptı.

Paneli; aralarında Kartal Belediye Meclisi Başkan Vekili Özlem Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları MYK üyesi Nejla Erdem, Kartal Belediye Meclisi Üyeleri Aysel Yücel ve Gülay Boyraz, Kartal Belediyesi birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Panelin ilk oturumuna konuşmacı olarak uzman psikolog Sinem Özkaya Alp, Mor Dayanışma üyesi İrem Kayıkçı ve Avukat Çağla Çinili katıldı. İrem Kayıkçı sunum eşliğinde gerçekleşen oturumda, Mor Dayanışma’nın düzenlediği etkinlikler ve Kartal Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen Öz Savuma Atölyesi hakkında bilgi verdi.

Şiddete uğrayan kadınların neler yapabileceğinin madde madde anlatıldığı ilk oturumun ardından konuşmacılara Kartal Belediye Meclisi Üyeleri Aysel Yücel ve Gülay Boyraz tarafından buket takdim edildi.

Konuşmalarının ardından başlayan 2. oturuma ise konuşmacı olarak İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Ayhan Aygörmez ve aynı üniversiteden Dr. Öğretim Görevlisi Ayşin Şişman katıldı.

Bu oturumda da kadına yönelik şiddete karşı kadınların sahip oldukları haklar ile ilgili bilgiler verilerek güncel örnekler üzerinden eşitlikçi topluma giden basamaklar hatırlatıldı.

Kadınlar için Dijital Girişimcilik Atölyesi ile ilgili de bilgilerin verildiği oturumun ardından, Kartal Belediyesi ve Gedik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Kadınlar için Dijital Girişimcilik Atölyesine katılanlara sertifikaları verildi.

Programın sonunda Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları MYK üyesi Nejla Erdem ile Kartal’ın kadın muhtarları Senem Özdemir ve Arzu Keskin tarafından konuşmacılara buket takdim edildi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.