Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-11 10:19:00

Günlük strateji bülteni

BIST100 endeksi Cuma gününü, %0,56 oranında kayıpla 97.845 puandan tamamladı. Endeksin günlük hareket bandı 97.671- 99.514 aralığında gerçekleşti. Bankacılık endeksi %0,79, Sınai endeks ise %0,91 oranında azalışlarla günü tamamladılar.

Küresel piyasalarda haftanın son işlem günü, ekonomilerin yeniden açılmasına ilişkin iyimserlik ve faizlerdeki düşüş eğilimi ile risk iştahı artarken Dolar endeksi, düşmeye devam etti. Fed yetkililerinin güvercin söylemleri merkez bankasının politika faizini sıfırın altına çekeceği yönündeki beklentileri güçlendirdi. ABD ve Çin'in üst düzey ticaret müzakerecilerinin çift taraflı ticaret anlaşmasının yürütülmesi için uygun koşulların oluşturulması ve ekonomi ile halk sağlığı konusunda iş birliği sağlanması husunda mutabık kaldılar. ABD’de Tarım Dışı İstihdam Nisan'da 20,5mn azalırken İşsizlik Oranı %4,4'ten %14,7'ye yükseldi. İstihdam böylece 1939'a kadar giden veri setinin en hızlı düşüşünü kaydetti. Fed'in bilanço büyüklüğü, salgına karşı finans piyasalarını desteklemek için yüklü miktarda Hazine tahvilleri ve mortgage destekli menkul kıymet alımlarının etkisi ile 6,72trln USD’na ulaşarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Almanya’da ; yıllık bazda ise İhracat %7,9 ve İthalat %4,5 düştü. Dış ticaret fazlası 22,3mlr Euro’dan 17,4mlr Euro’ya gerilemiş oldu. Yurtiçinde Cuma gününe yükselişle başlayan endeks ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından aşağı yönlü hareket ederek günlük kazançlarını geri verdi.

Küresel borsalar haftaya yükselişle başladı. Mart ayından bu yana korona virüs vaka sayılarının dip yapması ile birlikte küresel piyasalarda bu sabaholumlu bir hava hakim. BİST100 endeksinin haftaya alıcılı başlamasını.

Veri gündemi: Bugün, Yurtiçinden işsizlik ve ihracat verileri yakından takip edilecek.


Kaynak: Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.