Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-26 12:37:43

Çin, yeni enerjili araçları ihracı için yeni bir lojistik hattı kuruyor

Doğu Çin eyaleti Zhejiang’da yer alan Ningbo-Zhoustan limanı, yeni enerjili araçların ihracatının konteyner içinde denizyolu-demiryolu ile karma bir yöntemle ulaştırılması için yeni bir geçit noktası oldu. Adı geçen liman, Çin’de üretilmiş yeni enerjili araçlardan ihraç edilecek 402 birimlik bir partinin son 93 araçlık kısmının da 24 Kasım Perşembe günü varışına tanık oldu. Araçlar, komşu eyalet Jiangsu’dan bir konteyner treni ile sevk edilmişti. Şimdi bunlar, konteyner taşıyıcı ile  toplu halde Avrupa istikametinde yola çıkarılacak.

Ningbo Zhoushan Port Company’nin deniz-tren ulaştırma hizmeti sorumlusu Xu Bin, klasik yollarla taşınma hizmetinin küresel düzlemde yetersizliği ve Çin’in otomobil ihracatındaki sürekli artış göz önüne alındığında, bu yeni ulaştırma yönteminin yeni enerjili araçlarının ihracatını kolaylaştıracağını açıkladı. 

Çin Otomobil Üreticileri Birliği’nin verilerine göre, yeni enerjili araçların ihracatı, bu yılın ilk on ayında 499 bin birime ulaşarak geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki kat artış gösterdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.