Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-14 10:41:13

Uzman Eller Proje desteği 250 bin liraya çıkarıldı

2022-2024 yıllarını kapsayan 4046 sayılı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Uygulanmaya başlayan Uzman Eller Projeleri ile kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak; bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, Türkiye’de kırsal alanda tarımsal üretim yapan işletmelere örnek, kendi işini yapabilen ve istihdam imkanı ortaya koyabilen sürdürülebilir gelir getirici yatırımlar kazandırmak amaçlandı.

2022 yılında 81 ilde uygulanan projede hibe tutarı kişi başı 100 bin TL olarak belirlenerek, yatırımını tamamlayan bin 23 kişiye hibe ödemesi yapıldı.

14 Ocak 2023 tarihli 32073 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe giren karar değişikliği  ile uygulanacak projelerin amacına ulaşması, sürdürülebilirliği ve kırsal kalkınmaya katkısını  artırmak için hibe tutarı 250 bin Türk Lirasına çıkarıldı. 

Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanmış olan “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullarından mezunlar da Proje kapsamına alınarak hedef kitlemiz genişletildi.

Proje için 2023 yılı başvuruları, 2021/61 No’lu Tebliğe bağlı güncel uygulama rehberinin yayınlanmasının ardından başlayacak.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.