Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-11 13:23:00

Dolar/TL teknik analizi

ABD ile Çin arasında ekim ayında başlayacağı belirtilen ticaret müzakerelerinin beklenmesi ve sert Brexit endişelerinin hafiflemesiyle, yarın Avrupa Merkez Bankası'nın, haftaya Fed ve BoJ'un gerçekleşecek faiz toplantıları öncesi yatırımcıların kar satışlarına gittiği gözleniyor.

Bu gelişme de küresel tahvil faizlerinde kısmi bir yükselişe sebep olmakta. Geçtiğimiz günlerde zorunlu karşılık indirimine giden Çin'in, ABD ile ticaret savaşının olumsuz etkilerini hafifletmek için yeni bazı önlemler açıklayacağı gözleniyor. ABD ÜFE verisinin takip edileceği bugün ayrıca OPEC+'nın değerlendirme komitesinin petrol üretim ve talep tahminlerinin gelişimi izlenecek.

Yurtiçinde veri takvimi sakinliğini koruyor. Yurtiçinde haftanın en önemli konusu ortalama 250-275 baz puanlık faiz indirim beklentisi oluşmuş olan yarınki TCMB faiz kararı. Merkez Bankası kararı öncesi, ABD ile ilişkilerle ilgili olumsuz haber akışlarının da etkisiyle dün de negatif ayrışarak 5,76 seviyesinin üzerinde kapatan Dolar/TL, sabah saatlerinde 5,78 seviyesinin üzerinde seyrediyor.

Ülke risk primimizde de (5 yıllık CDS-6 baz puan) artış devam ediyor. Kurda teknik seviyelere baktığımızda, 5,8060 yakın direncinin üzerinde 5.8260 hedef olabilir. Sonraki direnç ise 5,8860 seviyesinde. Öte yandan, olası düşüşlerde 5,74 desteğinin altında 5,67 seviyesine kadar bir geri çekilme gözlemlenebilir.

Ziraat Yatırım

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.