Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-18 09:52:00

Koronavirüs toplantısı izlenecek

Piyasa Gündemi

Virüs salgını dünya çapında yayılmaya devam ederken, küresel resesyona ilişkin korkular gündemde kalmaya devam ediyor. Yurt içinde koronavirüse yakalanan kişi sayısı 98'e yükselirken, ne yazık ki koronavirüse bağlı ilk can kaybı da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 14:00’da koronavirüs toplantısı gerçekleştirilecek olup, bu toplantı sonrasında açıklanacak tedbir ve teşvikler piyasaların yakın takibinde yer alacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    13:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında dün toparlanma çabası etkili olurken, ABD'de ekonomik teşvik paketi üzerinde çalışıldığına ilişkin açıklamalar ABD borsalarını destekledi. BIST-100 Endeksi ise negatif ayrışarak günü %1,26'lık düşüşle 86.778 puandan tamamladı. Bu sabah ise piyasalarda satış baskısı tekrar etkisini gösteriyor. ABD borsaları günü %6'ları bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %4 civarında satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Dün endeks kapanışında 6,42 – 6,43 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,42'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün son iki yılın en düşük seviyelerini gördükten sonra yurtdışı piyasalardaki toparlanmayla tepki verdi. Dün de ifade ettiğimiz gibi dün altı test edilen 83.500-84.500 aralığı yakın vade için en önemli destek bölgesi. Bu seviyelerin altında olacak kapanışlar endeksteki satış baskısının yeniden hızlanmasına neden olabilir. Son günlerde zaman zaman tepki hareketleri görülmeye başlanmış olmasına karşın henüz dip oluşumu teyit edilebilmiş değil. Sorunun küresel olması nedeniyle de küreselden bağımsız olacak tepki hareketlerine özellikle dikkat etmek gerektiğini düşünüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde bugün izleyeceğimiz ilk direnç de dünkü kapanışın bulunduğu 86.750 civarı olacak.

Önemli Sektör Şirket Haberleri

Oyak Çimento Grubu şirketleri 17.03.2020 20:49:19 Birleşme işlemine ilişkin olarak yapılan 21.02.2020 tarihli açıklamada birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan "Duyuru Metni" Sermaye Piyasası Kurulu'nun 20/02/2020 tarihli kararı ile onaylanmıştır. Bu Duyuru Metni Kurul karar tarihi itibariyle yürürlükteki mevzuat çerçevesinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından incelenmiş ve karara bağlanmıştır. Kurulca onaylanmış olan Duyuru Metni kamuoyu ile de paylaşılmış olup, duyuru metninde de belirtildiği üzere birleşme işlemine ilişkin genel kurula katılarak muhalif oy kullanan tüm pay sahipleri açısından pay alım tarihine bakılmaksızın ayrılma hakkı kullanımı söz konusu olabilecektir.

Kaynak: Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.