Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-23 17:40:58

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin tema sponsoru Sun Tekstil oldu

Sun Tekstil, kongrenin ilk tema sponsoru oldu. Kongrenin dört ana sponsoru ise Arkas Holding, Folkart, Türkiye İş Bankası ve Yaşar Holding. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, ortak akılla cumhuriyetin yeni yüzyılın iktisat politikalarını oluşturmayı hedefliyor.

Sun Tekstil, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. Sun Tekstil, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi tema sponsorları arasına katılarak geleceğin iktisat politikalarının oluşturulmasına katkı sağlıyor.

İzmir’de doğup uluslararası bir holding haline gelen Arkas, 120 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin dış ticaretine sağladığı önemli katkıların yanında İzmir’e eğitim, spor ve sanat alanlarında da sürdürülebilir destekler sağlıyor.

İleri teknoloji ile donatılmış, dünya standartlarında yapılar inşa eden, ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görülen Folkart, İzmir’in köklü şirketlerinden biri olarak İzmir’e ve Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor. Türkiye İş Bankası, kuruluşundan bu yana ülke ekonomisinin gelişimine destek oluyor. Yaşar Holding; güçlü şirketleri ile ekonomik kalkınmaya, eğitim, kültür, sanat ve spora yatırımlarıyla da toplumsal gelişime katkıda bulunmaya devam ediyor.

Uzman Toplantıları başladı

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 10 Ağustos ve 1 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve kongrenin ilk safhasını oluşturan Paydaş Buluşmaları tamamlandı. Paydaş Buluşmaları kapsamında çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf örgütlerinin katıldığı birçok oturum yapıldı.

Her paydaş grubu, sektöründeki sorunları ve ilgili çözüm önerilerini uzun tartışmalar sonucu kapsamlı birer sonuç metni haline getirdi. Çiftçi, İşçi ve Sanayici-Tüccar-Esnaf Buluşmaları sonucunda hazırlanan deklarasyonlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Paydaş buluşmalarının ardından ikinci aşama olan Uzman Toplantıları ise 13 Ocak’ta başladı. “Döngüsel kültür” anlayışını oluşturan birbirimizle, doğamızla, geçmişimizle ve gelecekle uyum kavramlarından esinlenerek kurgulanan uzman toplantıları dört farklı başlıkta düzenleniyor.

İlk uzman toplantısı olan “Birbirimizden Razıyız” buluşması 13 Ocak’ta Aziz Vukolos Kilisesi’nde, “Doğamıza Dönüyoruz” toplantısı ise 20 Ocak’ta İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde (İZTAM) geniş bir katılımla düzenlendi. “Geçmişimizi Anlıyoruz” toplantısı 25 Ocak’ta, ‘Geleceği Görüyoruz’ toplantısı ise 4 Şubat’ta yapılacak.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi şubatta

Uzman Toplantıları’nın ardından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi düzenlenecek ve yeni yüzyıla yön vermesi hedeflenen politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.