Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-28 09:22:25

Piyasa gündemi

Çin’de sıfır Kovid politikasına yönelik başta finans merkezi Şanghay olmak Pekin’de de etkili olan protestolar küresel piyasaların ana gündeminde yer alırken, Çin’deki gelişmelerin risk iştahı üzerinde baskı oluşturduğu görülüyor. Çin’deki gelişmeler ile bu hafta küresel çapta açıklanacak ekonomik veri akışları risk iştahını şekillendirecektir. Yurt içinde ise bugün 15:30’da başlayacak olan Kabine Toplantısı ve bu toplantı sonrasında verilecek mesajlar yakından takip edilecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    17:00 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek
•    20:00 Fed Üyesi Bullard Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Çin’de yaşanan protestolar yeni haftada küresel risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, yaşanan gelişmeler hisse ve emtia piyasalarında satıcılı bir fiyatlamaya neden oluyor. BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,33 oranında değer kazanımıyla 4.874,34 puandan tamamladı. Cuma günü erken kapanış yapan ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah zayıf bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında Çin ve Hong Kong öncülüğündeki satışlarla kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne zayıf açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,63 – 18,64 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,62’li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Teknik indikatörlerde yorulma emareleri ile negatif uyuşmazlıkların gözlendiği endekste küresel tarafta zayıflayan görünüm de dikkate alındığında yaşanabilecek olası düzeltmelerde önceki tarihi zirvenin bulunduğu 4.784 seviyesi ile eylül sonundan itibaren takip ettiğimiz yükseliş trendi (4.637) destek olarak takip edilebilir. Yükseliş trendinin kırılması durumunda endekste satış baskısının artış kaydettiği görülebilir. Bu durumda 4.550 ve 4.446 seviyeleri gündeme gelebilir. Ancak yükseliş trendi (4.637) üzerinde kalındığı sürece geri çekilmelerin sınırlı kalabileceğini ve mevcut pozisyonların korunabileceği değerlendiriyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde ise tarihi zirvenin bulunduğu 4.939,73 ve psikolojik öneme sahip 5.000 seviyesinin aşılması durumunda alımlar yeni bir ivme kazanabilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.