El Salvador Başkanı Nayib Bukele, El Salvador ekonomisinin canlı yatırımlar sayesinde hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirtti.
Bukele, ekonomik gelişmelere ilişkin olarak, “Ekonomi, artan güven, rekor seviyedeki döviz transferleri ve canlı yatırımlar sayesinde beklenenden daha hızlı bir tempoda büyüyor” dedi.
Gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 4’e ulaştığını belirten Bukele “Reel Gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) büyümesinin bu yıl yaklaşık yüzde 4'e ulaşması ve gelecek yıl için çok iyi beklentiler olması öngörülüyor” ifadelerini kullandı.
Mali disiplin ve bütçe konusuna da değinen Bukele, “Yetkililerin mali konsolidasyona olan bağlılığı güçlü kalmaya devam ediyor; 2025 sonu birincil denge hedefi karşılanma yolunda ilerliyor ve yakın zamanda onaylanan 2026 Bütçesi, sosyal harcamalarda artışla birlikte açığın daha da azaltılmasıyla tutarlı. Bu çabalar, program hedeflerine uygun olarak rezerv birikimini ve iç borçlanmanın azaltılmasını destekliyor” diye konuştu.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.