Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-08-19 11:44:00

Sterlin/Dolar teknik nalizi

İngiltere'de Brexit sürüncemesi devam ederken, geçtiğimiz hafta içinde; İşçi Partisi, Boris Johnson liderliğindeki hükümeti düşürmek ve Brexit'i ertelemek için harekete geçti. Jeremmy Corbyn önderliğindeki ana Muhalefet (İşçi) Partisi'nin, hükümeti düşürülmesi ve anlaşmasız Brexit'ten kaçınılması için başlattığı çağrıya bazı Muhafazakar parlamenterlerden de destek gelmesi ise dikkat çekti. Veri akışında İngiltere tarafında Tüketici Fiyat Endeksi rakamları takip edildi.

TÜFE Temmuz ayı rakamlarında aylık yüzde 0 seviyelerinde gerçekleşirken yıllık yüzde 2.1 seviyelerinde beklentileri karşıladı. Bununla birlikte Çekirdek TÜFE rakamları ise aylık bazda yüzde 0.4, yıllık bazda ise yüzde 2 seviyelerinde pozitif görünümünü korudu. Üretici Fiyat Endeksi de aylık bazda yüzde 0.9, yıllık bazda yüzde 1.8 seviyeleriyle beklentileri karşıladı. ABD tarafında Başkan Donald Trump eksenli gelişmeler takip edilirken, ABD ile Britanya arasında bir ticaret anlaşması yapılmasına doğru hızlı şekilde ilerleme olduğuna dair gelen haber akışları da 4 haftalık negatif seri sonrası Pound ‘un pozitif bir hafta geçirmesine yardımcı olan gelişmelerdendi.

Bunun yanında ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarında, hafta sonuna doğru gelen; Xi Jinping ve Donald Trump'ın bir telefon görüşmesi gerçekleştireceği ve Çin tarafının da bir müzakereye sıcak baktığına dair haber akışları da önemliydi ve paritede yukarı yönlü kısmi ataklara neden oldu.

Bu arada ABD tahvil faizlerinde görülen gerileme ile verim eğrisinin terse dönmesi ve İngiltere'nin tahvil faizlerinin de negatifliğe işaret etmeye devam etmesi de hafta boyunca dikkatle takip edilirken, ABD data havuzunda ise FED'in özellikle dem vurduğu enflasyon endişesine karşın Temmuz ayı çekirdek enflasyon yıllık yüzde 2.2 ile beklentilerin üzerinde gelmesi ile resesyon endişeleri kısmen törpülendi.

Bu hafta için haber akışlarında yine; Brexit ve ticaret savaşlarına ilişkin gelecek açıklamalar son derece kritik olacakken, ekonomik takvimde de; ABD Temmuz ayı Mevcut Ev Satışları, FED/FOMC toplantı tutanakları ve Ağustos ayı PMI rakamları takip edilecek. Ayrıca, Cuma günü başlayacak olan ve her yıl düzenlenen Jackson Hole Toplantıları'nda FED Başkanı Jerome Powell başta olmak üzere merkez bankası başkanlarından gelecek açıklamalar da oynaklıklara neden olabilir.

Teknik seviyeler;

Dirençler: 1.2195, 1.2250, 1.2300, 1.2360, 1.2410

Destekler: 1.2080, 1.2040, 1.2000, 1.1930, 1.1850



Işık Menkul Değerler


© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.