Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-25 15:53:55

Çin'den ABD'ye çip kısıtlamalarından vazgeçme çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’nin 2023 Mali Yılı Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nda yer alan Çin karşıtı içeriğe karşı çıktıklarını söyledi.

ABD’nin farklı sektörlerin derneklerinden oluşan birleşik topluluğu kısa süre önce ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Harry Reid ve önde gelen Cumhuriyetçi James Inhofe’ye sunduğu yazıda, adı geçen yasadaki hükümet birimlerinin Çinli çip üreticileriyle işbirliği yapmalarını yasaklayan içeriğin yeterli hukuki dayanaklara sahip olmadığını ve bunun ABD’li işadamları ve hükümete büyük yük getireceğini savunuyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında sözcüye söz konusu ifadeyi nasıl değerlendirdiği soruldu.

2023 Mali Yılı Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nın ABD’nin iç yasası olduğunu hatırlatan sözcü Mao, ABD’nin kendi iç yasasına Çin karşıtı pasif içeriği dahil etmesine karşı çıktıklarını belirtti.

Küresel üretim zinciri ve tedarik zincirinin oluşumu ve gelişiminin piyasa kuralı ve firmaların kendi seçimlerinin ortak sonucu olduğuna işaret eden sözcü, ABD’li şirketlerin açıklamalarının, küresel üretim ve tedarik zincirlerini kasten bozma girişiminin herhangi bir tarafın çıkarına uygun olmadığını ve insanların desteğini kazanmayacağını gösterdiğini dile getirdi.

Sözcü ABD’yi yurtiçindeki rasyonel seslere kulak vererek ekonomik, ticari ve teknolojik sorunları siyasileştirmek, silaha dönüştürmek ve ideolojik hale getirmekten vazgeçmeye çağırdı.

Sözcü, ABD’nin Çin firmalarına baskı yapmayı durdurup piyasa kuralına ve serbest ticaret kriterlerine saygı göstererek küresel üretim zinciri ve tedarik zincirinin güvenliği ve istikrarını savunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.