Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-25 15:52:09

Çin-Küba ilişkilerinin derinleştirilmesine dair ortak bildiri

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in daveti üzerine Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez dün Çin ziyaretine başladı.

Ziyaret sırasında Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile bugün bir araya geldi. Ayrıca, Çin Başbakanı Li Keqiang ve Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu, Küba Devlet Başkanı Bermudez’le ayrı ayrı görüşmeler yaptı.

Görüşmenin ardından yeni çağda ikili ilişkilerin derinleştirilmesine dair ortak bildiri açıklandı.

İki devlet başkanı görüşmede sosyalist ülkeler olan Çin ve Küba’nın egemenlik, özgürlük, ulusal dayanışma ve milli onuru kararlılıkla koruduğunu ve kendilerine özgü sosyalizm yolunu takip ederek büyük başarılar elde ettiğini vurguladı.

İki lider, iki ülke ve iki partinin ilişkilerinin yanı sıra her iki tarafı ilgilendiren uluslararası ve bölgesel sorunlar üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

İki parti ve iki hükümet arasındaki ilişkileri siyasi açıdan yönlendirmeyi güçlendireceklerine işaret eden iki lider, üst düzey karşılıklı ziyaret ve siyasi diyalogun yoğunlaştırılacağını belirtti.

Her kademede ve her alandaki temas ve işbirliğinin artırılacağına dikkat çeken liderler, yeni dönemde ikili dostluk ilişkisini derinleştirerek insanlığın kader ortaklığı inşasının yanı sıra Çin-Küba kader ortaklığı inşasını hızlandırma konusunda fikir birliğine vardı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.