Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-25 12:29:00

Lezita yenilikçi ürünleri ile Gulfood 2020’deydi

Türkiye’nin önde gelen piliç eti markalarından Lezita, yenilikçi ürünlerini dünyanın en önemli gıda fuarlarından biri olan Gulfood 2020’de gıda profesyonelleri ile buluşturdu. Lezita fuarda besleyici ve pratik ürünlerini tanıttı, “Nuritiously Delicious” mottosunu anlattı.

Türkiye piliç eti ve ileri işlenmiş yenilikçi ürünler pazarının en büyük oyuncularından biri olan Lezita, bu yıl 25. kez düzenlenen Gulfood 2020’de bir kez daha dünyanın önde gelen gıda profesyonelleri ile buluştu. Lezita, 16 - 20 Şubat tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda açtığı stantta, dünyaca ünlü şeflere ve gıda devlerine yenilikçi ürünleri ve ‘Nutritiously Delicious’ mottosu ile ilgili bilgi verdi. İyi beslenme ihtiyacına cevap veren, vizyoner bakış açısı ve yenilikçi ekibiyle, besleyici ürünleri tüketiciyle buluşturduklarını dile getiren Lezita Genel Müdürü Mustafa Özdil “Başta Körfez ülkeleri olmak üzere 40’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. 2019 yılında ihracatta yaklaşık yüzde 20 büyüme kaydettik. 2020 yılında, büyüme hızımızı koruyup, yeni pazarlarda faaliyet göstermeyi hedefliyoruz” dedi.

“2020’de hedef ülkelerde pazarlama yatırımları yapacağız”

Her yıl düzenli olarak katıldıkları fuarların yeni pazarlara ulaşma ve yeni satış kanallarına girme hedeflerine katkıda bulunduğunu belirten Özdil,“2020 yılında özellikle hedef ülkelerimizde pazarlama yatırımları yapacağız ve ürünlerimizin uluslararası zincir marketlerde yer alması için çalışacağız. Gulfood, tüm dünyanın en önemli sektörel buluşması. Fuarda bir yandan ülkemizi en iyi şekilde temsil ederken, geliştirdiğimiz yenilikleri sergileme ve yeni iş birliklerine imza atma imkanı buluyoruz” diye konuştu.

Lezita Pazarlama&Satış Genel Müdür Yardımcısı Mesut Ergül ise 2019 yılında ihracat pazarlarını Gambia, Somali, Moritanya, Tanzanya, Cibuti, Fas ve Japonya ile genişlettiklerini belirterek, “Bugün Irak’ta faaliyet gösteren Türk firmaları içerisinde kaplamalı ürün satışının yüzde 80’den fazlası, Kosova ve Arnavutluk’ta yüzde 100’ü, Mauritius’ta ileri işlem ürün satışının yüzde 80’i Lezita ürünleriyle yapılıyor. 2020’de Japonya ve Körfez ülkeleri pazarındaki etkinliğimizi artırmak istiyoruz” dedi.

Gulfood 2020’de 5 bin şirket ürünleri ile boy gösterdi.Dünyanın değişik ülkelerinden 100 binden fazla profesyonel ziyaretçinin katıldığı fuarda 200 ülke simgesel lezzetleri ve tatları ile temsil edildi.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.