Reklam
Vakıfbank 970x250
Tarih : 2026-01-23 10:43:34

Baqaei: UNRWA’ya yapılan saldırı BM’ye yönelik eşi benzeri görülmemiş bir suçtur

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Baqaei, işgal altındaki Kudüs’te UNRWA   binalarına düzenlenen saldırıyı kınadı.

Baqaei, BM tesisleri, mülkleri ve personelinin uluslararası belgeler, özellikle Birleşmiş Milletler Ayrıcalıklar ve Bağışıklıklar Anlaşması ile uluslararası insancıl hukuk kapsamında korunduğunu hatırlattı. Sözcü, “UNRWA merkezine yapılan saldırı ve ajans binalarının işgali, BM’ye yönelik suç teşkil eden eşi benzeri görülmemiş bir saldırıdır ve uluslararası toplumdan, özellikle BM’den etkili ve sorumlu bir yanıt gerektirmektedir” dedi.

Baqaei ayrıca, saldırının Filistin halkını asgari insani hizmetlerden yoksun bırakmayı amaçlayan Siyonist rejimin sistematik politikasıyla uyumlu olduğunu belirterek,

Baqaei , Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere ve Almanya gibi rejimin destekçilerinin bu durumdaki sorumluluklarına dikkat çekti. Sözcü, bölgedeki ihlaller ve suçlar karşısında uluslararası sessizliğin BM’nin etkinliğini ve itibarını zayıflattığını ve küresel barış ve istikrarı benzeri görülmemiş tehditlere maruz bıraktığını vurguladı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.