Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-28 08:55:52

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

CI Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti.

Moody's, Türkiye kredi notuyla ilgili bir değerlendirme yayımlamadı. Moody's’in Cuma günü değerlendirme yayımlaması bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizde tek haneliye indik mi? İndik. Bundan sonra böyle devam edecek. Merak etmeyin enflasyon da inecek.” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesinin ardından iki ülke arasındaki sürecin başladığını, bakanlarla bir sürecin devam edeceğini belirterek, "Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz." dedi.

Hazine Bakanı Nebati: Gelen veriler şunu gösteriyor ki, enflasyonda en yüksek değerlerin görülmüş olduğunu, bundan sonra da aşağı yönlü enflasyon oranlarını ve sonuçlarını hep birlikte yaşamış olacağız. Bu bütçenin de bir özelliği bu olacak.

Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Qasabi ile görüştü. Görüşmede ülkeler arasındaki ekonomik, ticari ve finansal iş birliği değerlendirildi.

ABD Başkanı Biden ve Yardımcısı Harris, Şükran Günü ertesi başlayan ve Efsane Cuma olarak bilinen indirimli alışveriş sezonuna, küçük esnafa destek mesajlarıyla katıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yeni füze saldırıları hazırladığını iddia etti.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, son günlerde kamuoyunda ifade edildiği üzere, 1 TL'nin üretim değerinin 3 TL olduğu beyanının gerçek dışı olduğunu duyurdu.

Çin, Mali'de yıllık 45.000 ton kapasiteli pamuklu dokuma fabrikası kurmayı ve ülkede 5.000 kişilik iş gücü yaratmayı planlıyor.

Almanya ve Fransa, enerji alanında işbirliğinin güçlendirilmesine ilişkin ortak bildiriye imza attı.

Çin'de COVID-19 salgınında günlük vaka sayısı 40.000 geçti.

 

Ne Olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.

ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.

Ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.