Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-17 11:13:00

Riot Games’ten Valorant esporu yolunda ilk adım: Ignition Series küresel turnuva serisi

Dijital oyunlar ve espor dünyasının en büyük temsilcilerinden Riot Games, geçtiğimiz haftalarda çıkardığı yeni rekabetçi oyunu VALORANT’ın espor ekosistemini oluşturmak için ilk adımı atarak küresel “Ignition Series” turnuvasını hayata geçiriyor.

Riot Games’in 2 Haziran’da oyuncularla buluşturduğu karakter tabanlı taktiksel nişancılık oyunu VALORANT, kapalı beta döneminden itibaren oyun dünyasında büyük ses getirmiş ve gözler oyunun espor ayağına çevrilmişti. Oyuncu beklentilerini karşılamak için bu konuda ilk adımı atan Riot Games, “Ignition Series” adını verdiği VALORANT espor turnuva serisini duyurdu. Dünyanın dört bir yanındaki espor severlerin benzersiz bir rekabet deneyimi yaşayabilecekleri etkinliklere imza atmak isteyen şirket, 20'den fazla e-spor organizasyonuyla ortaklık kurdu. Bu kapsamda espor organizatörleri, deneyimlerini ve uzmanlıklarını kullanarak kendi özgün Ignition Series turnuvalarını tasarlayabilecek. Riot Games’in bu turnuva kurgularından beklentisi ise rekabetçi açık elemeler, gösteri karşılaşmaları, en iyi oyuncuları ve kendini göstermek için çalışan amatörleri bir araya getiren turnuvalar düzenlenmesi.

Esporun yeni yıldızları keşfedilecek

Kapalı beta süresince dünya çapında 100'den fazla VALORANT turnuvası ve daveti gerçekleşti. Planlanan turnuva serisi ile şirket, daha organize bir etkinlik sayesinde yarışmaları takip etmeyi kolaylaştırıp, küresel VALORANT esporunu büyütmeyi ve oyunculara kendi bölgelerinde kariyerlerini inşa etme fırsatı sunmayı hedefliyor. Ignition Series kapsamında yetenekli oyuncuları keşfetmeye ve üst düzey VALORANT takımları için küresel tanınırlık yaratmaya yardımcı olmak için her hafta belirli sayıda turnuva düzenlenecek. Riot Games, güncellenmiş bir programa sahip özel bir açılış ve hafta boyunca sınıfının en iyisi bir deneyim sunmaya rehberlik eden turnuva organizatörleri de dahil olmak üzere çoklu yayın kanalları aracılığıyla turnuva etkinliklerini destekleyecek.

Ignition Series turnuvası, 19 Haziran 2020'de Red Bull ve RAGE VALORANT JAPAN Invitational tarafından sunulan Avrupa G2 Esports Invitational ile başlayacak. Şu anda kısıtlı sayıda turnuva duyurulsa da önümüzdeki dönemlerde Türkiye, Kuzey Amerika, Brezilya, Latin Amerika, Kore, Japonya, Güney Doğu Asya, Okyanusya, Avrupa, Rusya, ve Orta Doğu’da düzenlenecek etkinlikler de olacak.

En iyileri bir araya getiriyoruz

Riot Games Espor Kıdemli Direktörü Whalen Rozelle, konuyla ilgili yaptığı açıklamada:
“VALORANT'ı küresel ölçekte sergileyecek bir program sunmak için oyun ve espor segmentlerinin en iyilerini bir araya getirmekten büyük heyecan duyuyoruz. Ignition Series, iş ortaklarımızın yaratıcı potansiyelini ortaya çıkaracak ve yeni yeni oluşmaya başlayan VALORANT topluluğu için temelleri sağlam bir espor oluşturmamıza yardımcı olacak” dedi.

Gündelik eğlence ile zorlu bir rekabet deneyimi bir arada

G2 Esports CEO'su Carlos Rodriguez ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“VALORANT Ignition Series’i açmaya ve eğlence dolu bir davetiyede G2 EU Brawls'ın başarısını sürdürmeye hazırız. Riot ile ortaklığımız, Avrupa Efsaneler Ligi topluluğunu bugünkü haline getirmeye yardımcı oldu ve LEC'nin başarısına katkıda bulundu. VALORANT için de aynısını yapacağımızdan şüphem yok. VALORANT harika bir oyun ve Riot, gündelik eğlence ile zorlu bir rekabet deneyimi arasındaki tatlı noktayı bularak birçok şirketin daha önce denediği şeyi başardı. Bu Seriler sayesinde dünya, VALORANT’taki tutkunun tam olarak neden olduğunu daha yakından görecek."

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.