Reklam
Vakıfbank 970x250
Tarih : 2026-01-12 08:04:32

Asya-Pasifik piyasaları yeni haftaya yükselerek başladı

Yatırımcılar yeni haftada, İran'da protestoların üçüncü haftasına girmesiyle petrol fiyatlarını yakından takip edecek. ABD merkezli bir haklar grubuna göre, protestolarda 500'den fazla kişi yaşamını yitirdi. Pazar günü yayınlanan birçok habere göre, ABD Başkanı Donald Trump İran'a müdahale seçeneklerini değerlendiriyor.

Brent ham petrol vadeli işlemleri yönünü tersine çevirerek varil başına 63,05 dolara geriledi, ABD Batı Teksas Orta Kalite ham petrolü ise yüzde 0,49 düşüşle varil başına 58,83 dolara geriledi.

Spot altın fiyatları yüzde 1,6'nın üzerinde artışla ons başına 4.581,29 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0,38 değer kazandı.

Güney Kore'nin Kospi Endeksi yüzde 1,11, küçük sermayeli Kosdaq Endeksi ise yüzde 0,96 yükseldi. Analistlerin Güney Koreli lojistik şirketi Hyundai Glovis için fiyat hedefini yükseltmesinin ardından, şirketin hisseleri yüzde 8'e varan bir artış kaydetti.

Hyundai Glovis'in yüzde 80 hissesine sahip olduğu robot üreticisi Boston Dynamics, geçen Pazartesi günü Google DeepMind ile insanımsı robotlara yapay zeka entegre etmek için bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Hong Kong'un Hang Seng Endeksi ve Çin anakarasının CSI 300 Endeksi, yatay çizginin biraz altında açıldı. Japon piyasaları tatil nedeniyle kapalıydı. Pazar günü, Japonya Başbakanı Sanae Takaichi'nin koalisyon ortağı Hirofumi Yoshimura, Takaichi'nin erken genel seçim çağrısı yapabileceğini söyledi. 

ABD'de S&P 500, Cuma günü yüzde 0,65 artışla 6.966,28 puandan kapandı ve yeni bir rekor kırdı. Ayrıca seans içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Nasdaq Composite yüzde 0,81 artışla 23.671,35 puana yükseldi. Dow Jones Industrial Average 237,96 puan veya yüzde 0,48 artışla 49.504,07 puandan kapanarak yeni bir kapanış rekoru kırdı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.