Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-24 11:14:00

Aktif Bank Türkiye ile birlikte büyüyor

Banka Genel Müdürü Serdar Sümer, “2019’da Türkiye’nin en yüksek büyüme oranlarına sahip bankalarından biri olduk, ancak bu büyümede bizi en çok gururlandıran ülkemizin ekonomisine katma değer sağlayarak, istihdama destek olarak büyümeyi başarmış olmamızdır” dedi.

 

Sektörü bugüne kadar farklı iş modelleriyle tanıştıran Aktif Bank, 2019 yılında başarıyla yürüttüğü başta Sahra Altı Afrikası, Ortadoğu ve CIS Ülkeleri olmak üzere zor coğrafyalar odaklı 70 farklı ülkedeki faaliyetleri ile bu ülkelerde iş yapan ihracatçılarımızın en büyük destekçileri arasında yer aldı. Özellikle Türkiye ve Afrika arasındaki ticareti geliştirmek için çalışmalar gerçekleştiren banka, bu doğrultuda ihracatçı firmalara yönelik hizmetlerini 128 ülkedeki bin farklı banka üzerinden sunuyor.

Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer, 2020 yılı sonunda sadece Afrika kıtasına yönelik ihracat işlem hacmini bir milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Sümer, “Aktif Bank olarak iddialı olmadığımız işe girmiyoruz, ama bir alana odaklanmayı seçiyorsak da her şeyden önce ülkemizin ekonomisine nasıl bir katma değer sağlayacağımızı masaya yatırıyoruz. Bu anlamda zor coğrafyalarda ihracatçılarımızın yanında olmanın ülkemiz için değerini çok iyi anlıyor ve bu alandaki çalışmalarımızı çeşitlendirmeyi önemsiyoruz” dedi.

Aktif Bank, yenilenebilir enerji sektörünün Türkiye’nin geleceği için öneminin farkında olan yatırım bankaları arasında yer alıyor. Bankanın çoğunluğu güneş olmak üzere güneş, hidroelektrik ve rüzgâr enerjisinde 240 Mw büyüklüğünde 38 projeye toplam 200 milyon dolar nakdi ve gayrinakdi kredisi bulunuyor. Banka 2020’de, bu alanda yeni yatırımlara hazırlanıyor.

Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer sözlerine “Sektörde örneği olmayan bir iş modelimiz var. Dünyada genel olarak bankalar yatırımlarının yaklaşık yüzde 15’ini teknolojiye ayırırken, bizim yaklaşık yüzde 20-25 bandında bir yatırım payımız var. İştiraklerimiz ve iş ortaklarımızla yeniden yorumladığımız yatırım bankacılığı modeli ile kaynaklarımızı en ideal şekilde kullanıyor, verimliliğimizi artırıyoruz. Türkiye’nin en büyük finansal teknolojiler ekosistemi olarak hizmet verdiğimiz 10’un üzerinde iş kolunda istihdam yaratmaktan gurur duyuyoruz.” şeklinde devam etti.

Sümer ayrıca, “Dijital ve fiziki kanallarımız, çeşitlendirilmiş dağıtım ağlarımız ve iştiraklerimiz aracılığıyla sunduğumuz kesintisiz hizmet sayesinde 2018 yılında 8 milyon olan müşteri sayımızı 2019’da 10 milyona yükseltmeyi başardık. Müşterilerimize günün her anında dokunmayı başarıyor ve tüm finansal ihtiyaçlarını karşılayan bir deneyim sunabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm bu faaliyetlerin sonucunda Aktif Bank’ın tarihinin en başarılı yılını geçirdiğini gönül rahatlığıyla ifade edebileceğini belirten Sümer, “Finansal başarılarımız, sektördeki doğru konumlandırmamızın ve ülkemiz için var gücümüzle çalışmamızın doğal sonucu” dedi.

 

Aktif Bank’ın açıkladığı finansal sonuçlara göre; bankanın aktif büyüklüğü yüzde 29 oranında artarak 18 milyar TL tutarına ulaştı, özkaynak kârlılığı ise yüzde 20 oranında gerçekleşti. 2019 yılı net dönem kârı yüzde 30 oranında artışla, 342 milyon TL’ye yükseldi. Aktif Bank’ın toplam kredi tutarı ise 8 milyar TL’nin üzerine çıktı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.