Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-08-16 17:41:00

Ham petrol teknik analizi



BRENT PETROL

Ticaret Savaşları küresel tarafta yarattığı endişeye paralel olarak petrol fiyatları etkisi altına almaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Çin'e uygulamayı planladığı ek gümrük vergilerine karşın Çin'in misillemede yapacağını düşünmediğini ifade etmesi önemliydi.

Keza Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), ABD'nin Çin'e uygulamayı ithalat vergilerinin DTÖ kurallarına uymadığını ve bu durumun bir ihlal olduğunu açıklaması kritikti. Çin tarafından herhangi bir açıklama henüz yapılmazken, zararlarını gidermek için ABD'ye karşı bir yaptırım uygulama ihtimalleri artmış oldu. Diğer taraftan gün içinde açıklanan ABD verilerindeki olumsuz görünümde petrol fiyatlarındaki düşüş hareketini destekler nitelikteydi.

Yine günün devamında küresel risk unsurlarından Brexit, Ticaret Savaşları, İran Nükleer Anlaşması gibi konulara dair gelişmelerin yanı sıra OPEC ve OPEC+ ülkelerinden gelebilecek açıklamalar emtia üzerinde hareketliliği artırabilir. Teknik olarak petrol fiyatlarında aşağı yönlü atakların derinleşmesi sonrasında 58.00, 57.20, 56.75 ve 56.00 destek seviyeleri gündeme gelebilir. Ancak yukarı yönlü işlemlerin ağırlık kazanması durumunda ise 58.70, 59.00, 59.50 ve 60.00 direnç seviyeleri takip edilebilir.



Işık Menkul Değerler


© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.