Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-29 14:41:00

13. Fetih ve Gençlik buluşmaları final yapmaya hazırlanıyor

Bitmeyen fetih ruhunu sürekli taze tutmak adına GENÇKON tarafında gerçekleştirilen ve bir aya yayılan Fetih Buluşmaları, final programına hazırlanıyor. 9 Mayıs tarihinden itibaren birçok etkinliğe imza atan GENÇKON, 13. Fetih ve Gençlik Buluşmaları’nın finalini bugün 21:30’da GENÇKON Youtube hesabı üzerinden gerçekleştirilecek

Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu GENÇKON tarafından organize edilen ve salgın sebebiyle bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilen “13. Fetih ve Gençlik Buluşması” her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü. Yalnızca açılış programıyla 30.474 kişiye ulaşan GENÇKON, toplamda 49.619 izleyici ile ay boyunca çeşitli etkinliklerle gençlerle buluştu. Halkın ruhu olan tarihi, kronolojik bir tekrar olmaktan çıkartıp hayatın merkezine taşıyarak geleceği inşa ederken geçmişten güç almanın önemini vurgulamak ve gençlerde fetih bilincini oluşturmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Fetih ve Gençlik Buluşmaları tüm heyecanıyla bu yıl da coşkusunu sürdürdü.

Bitmeyen fetih ruhunu sürekli taze tutmak adına gerçekleştirilen ve bir aya yayılan organizasyon kapsamında birçok etkinliğe imza atıldı. Söyleşiler, bilgi yarışmaları, okumalar, sosyal medya etkinlikleri gibi pek çok faaliyetle gençlere bitmeyen fethin önemi vurgulanıp her bir insanın kendinin Fatihi olmasına çağrı yapıldı.

1 Haziran 1453'te İstanbul’un Fethi’nden sonra Ayasofya'da kılınan ilk Cuma namazı sonrası bu yıl, İstanbul'un fethinin 567. yılı nedeniyle Ayasofya'da Fetih Suresi okunacak olması bitmeyen fetih ruhunun devam etmesi ve 13. Fetih ve Gençlik Buluşmaları için de önem taşıyor.

İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümünde 13. Fetih ve Gençlik Buluşmaları’nın son programını gerçekleştirecek olan GENÇKON, final programında Hatim duası, Beyitlerden Fethe, Gençlerin Dilinden Fetih, Sahne Gençlerin ve Fetih Marşı dinletisi gibi birçok etkinlik yer alıyor.

13. Fetih ve Gençlik Buluşmaları’nın final programı 29 Mayıs tarihinde saat 21:30’da GENÇKON Youtube hesabı üzerinden gerçekleştirilecek. Detaylı bilgiye genckon.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.