Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-30 17:01:17

Sakarya, aromatik bitki üssü olmayı hedefliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimde Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olarak vizyon projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği Sakarya Botanik Vadi Projesi'nin de detayları netleşmeye başladı. Kuzey bölgesinde Türkiye'nin en güçlü üretim potansiyelini taşıyan tıbbi aromatik bitki üretimi, hayata geçirilecek bu projeyle dünyaya tanıtılacak.

62 kilometrelik "İstanbul Melen Hattı" arazisinde üretilen milyonlarca aromatik bitki, ilk günden bu yana tüm illere ve dünyanın birçok ülkesine ulaştırıldı. İnternet satışında ve satış ofislerinde büyük ilgi gören, soğuk sıkım-destilasyon yöntemiyle şifa veren ürünlere dönüştürülen bu bitkiler proje dâhilinde Sakarya Botanik Vadi Teşhir Ofisi'nde dünyaya sergilenecek. Başkan Yüce'nin yer verdiği detaylara göre proje içinde koleksiyon bahçesi, bisiklet yolları, aileleri ağırlayacak yürüyüş alanları ve sosyal bölümler yer alacak.

Üretim tesisiyle aromatik bitki üretimi konusunda büyük bir üs olması beklenen tesisteki milyonlarca adet bitki sosyal alanın tam ortasına kurulacak Sakarya Botanik Vadi Teşhir Ofisi'nde dünyanın dört bir yanından gelecek misafirlere tanıtılacak. Başkan Ekrem Yüce, Sakarya Botanik Vadi projesiyle Sakarya'nın bereketle geçen 4 ayrı mevsiminde elde edilen şifalı ürünlerini dünya pazarına sunmayı ve şehri 'tıbbi aromatik bitki üretim üssü' haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Projenin inşasına ise en yakın zamanda başlanacak.

Başkan Ekrem Yüce, "Sakarya'yı tarımda öncü şehir haline getirmek, Allah'ın hediyesi olan bu bereketli toprakları en verimli şekilde kullanmak, aldığımız mahsulü dünya pazarlamak istiyorduk ve bunu başardık. Tarım ülkemizin, dünyanın geleceğinin anahtarıdır. Toprağı işleyebilirsek, söz hakkı oluruz ve adımlarımızı daha güçlü atarız. Sakarya Botanik Vadi projemiz de şehrimizin geleceği için çok önemli çalışma oldu" dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.