Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-10-13 11:10:50

Fx piyasalar

USD/TRY: ABD'de Eylül ayı ÜFE'si aylık %0,4 artışla beklentilerin bir miktar üzerinde yükseliş kaydederken, yıllık bazda ise %8,7'den %8,5'e yavaşlamakla birlikte beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşti. Verinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi Fed'in, agresif faiz artışlarına devam edebileceğine ve faizleri öngörülenden daha uzun süre yüksek seviyelerde koruyacağına ilişkin beklentileri güçlendirdi. Ek olarak, dünkü Eylül ayı Fed tutanaklarında faiz artışlarının süreceği mesajı yer alsa da risklerin azaltılması için artış hızının ayarlanması gerektiği vurgulandı. Dünkü ÜFE sonrası bugün piyasaların odak noktasında ABD'de TSİ 15.30'da açıklanacak TÜFE verisi olacak. Eylülde TÜFE'nin aylık %0,2 artması ve yıllık olarak hafif gevşemesi (%8,3'ten %8,1 seviyesine) bekleniyor. Beklentilerden yüksek rakamlar Dolar'da tekrar yukarı yönlü ivmeyi artırabilir. Yurtdışında oynaklığa neden olan gelişmelere karşın Dolar/TL'de ise 18,58 etrafında sakin seyir sürüyor. Geniş çaptaki düzenlemelerin etkisi ile birlikte kısmen düşen ekonomik aktivite kurda şu aşamada etkisini göstermeye devam edebilir ve söz konusu seviyenin etrafındaki yatay hareketler sürebilir. Öte yandan, ABD TÜFE verisiyle oynaklığın bir miktar artması durumunda yukarıda 18,6650 direnç, aşağıda ise 18,48 destek olarak izlenebilir. Veri tarafında bugün yurtiçinde haftalık TCMB verileri takip edilecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi yakından izlenecek.


EUR/USD: Dün ABD'de açıklanan ÜFE verisi beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşerek Fed'in, agresif faiz artışlarına devam edebileceğine ve faizleri öngörülenden daha uzun süre yüksek seviyelerde koruyacağına ilişkin beklentileri güçlendirdi. Diğer taraftan dün yayınlanan Eylül'deki Fed toplantısının tutanaklarında resesyon endişelerini ve kabul edilemez derecede yüksek seyreden enflasyonu dikkate alınırken, Fed üyeleri risklerin azaltılması için artış hızının ayarlanması gerektiği vurguladı. Üyeler, enflasyonu düşürmek amacıyla gereğinden fazla adım atmanın maliyetinin küçük bir adım atmaya göre daha yüksek olduğunu düşünüyor. Bugünün odak noktasında ise ABD TÜFE verisi var. TÜFE'nin yıllık olarak yavaşlaması, bununla birlikte çekirdek TÜFE'nin yıllık olarak hızlanması bekleniyor. Öngörülerin üzerindeki bir veri piyasalarda dalgalanmayı beraberinde getirebilir. Bununla birlikte açıklanacak verinin Fed'in kasım ayı kararını etkilemesi beklenmiyor. TÜFE verisi öncesi küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrederken ABD 10 yıllık getirisi iki baz puan yükselişle %3,91'lerde. Verinin beklentilerden güçlü gelmesi ise doları güçlendirebilecek bir unsur olabilecekken, EURUSD'de 0,9620 - 0,9815 seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.


XAU/USD: Dün 1.661 - 1.678 arasında hareket eden Ons Altın günü 1.673 seviyesinde tamamladı.  Dün açıklanan ABD ÜFE verilerinin ardından ABD 10 yıllıklarında ve Dolar endeksinde (DXY) düşük volatilite gözlenirken Ons Altın da yataya yakın bir gün geçirdi. Haftanın beklenen verisi TÜFE'nin bugün açıklanmasıyla birlikte değerli madende de oynaklık gözlenebilir. Teknik seviyelere bakıldığında ise 1.658 destek bölgesi önemli gözükmekte. Bu seviyenin altında yaşanabilecek bir kalıcılıkta 1.634 hedef olabilir. Ana destek ise 1.620 civarında. Öte yandan, olası yükselişlerde 1.680 direncinin üzerinde 1.705 hedef olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.