Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-10-13 11:44:24

Çin’den gelişmiş ülkelere Afrika’ya iklim finansmanı sözünü yerine getirme çağrısı

Çin’in BM’deki Daimi Temsilci Yardımcısı Dai Bing dün gelişmiş ülkelere Afrika’ya yönelik iklim finansman yardımı sözünü bir an önce yerine getirme çağrısında bulundu.

Dai Güvenlik Konseyi’nin “Afrika’nın iklimi ve güvenliği” konulu oturumunda yaptığı konuşmada, Afrika’nın iklim değişikliğiyle mücadele etmesine yardım sözünün yerine getirilmesi ve Afrika’nın ihtiyaçlarına yanıt verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Gelişmiş ülkelerin her yıl gelişmekte olan ülkelere 100 milyar ABD Doları tutarında iklim finansman yardımı sağlama sözü verdiğini ve gelişmiş Avrupalı ülkelerin de iklim konusunda 2025 yılına kadar Afrika’nın nisbeten yoksul ülkelerine yönelik mali desteğini bir kat daha arttırma taahhüdünde bulunduğunu anımsatan Dai, bu kararların eyleme dönüştürülmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Dai uluslararası finans kuruluşları ve iklim finansman platformlarının da finansman eşiğini düşürerek, iklim değişikliğiyle mücadele sermayesinin Afrika’ya erişimini sağlaması gerektiğini kaydetti.

Çin tarafından eylül ayında düzenlenen “Küresel Kalkınma İnisiyatifi Dost Grubu” Bakanlar Toplantısı’nda “küresel temiz enerji işbirliği ortaklığı”nın oluşturulmasını hızlandırma önerisinin ileri sürüldüğünü ve projelerin ilk etabına 19 Afrika ülkesinde iklim değişikliği ve yeşil kalkınma işbirliğinin yürütülmesinin de dahil edildiğine işaret eden Dai, Çin’in Afrika’nın iklim değişikliğiyle mücadelesine yardım sözüne daima sadık kaldığını ifade etti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 raporarsivi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.